Η ΟΖΟΝ σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου καθάρισαν την παραλία στα “Καλάμια”-φωτο

938
Η ΟΖΟΝ σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθάρισαν την Παρασκευή 10 Ιουνίου την παραλία Καλάμια στην Κόρινθο και κατέγραψαν τη ρύπανση από θαλάσσια απορρίμματα.
Η δράση ξεκίνησε με σύντομη ενημέρωση των μαθητών και δασκάλων για το πρόβλημα των απορριμμάτων στις ακτές. Οι μικροί μαθητές των Α’, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να καθαρίσουν 400 περίπου μέτρα παραλίας. Οι μεγαλύτεροι μαθητές των Ε’ και ΣΤ τάξεων χωρίστηκαν και αυτοί σε ομάδες και με τη βοήθεια εθελοντών της ΟΖΟΝ ανέλαβαν να καθαρίσουν 100 μέτρα ακτής και να καταγράψουν λεπτομερώς τη ρύπανση βάσει διεθνών πρωτοκόλλων καταγραφής.
Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις ήταν εξαιρετικό. Ο ζήλος που επέδειξαν τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι εθελοντές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ήταν εντυπωσιακός.
Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού και της καταγραφής έγινε συζήτηση για τα ευρήματα των μαθητών, τα αντικείμενα που ξεχώρισαν λόγω ποσότητας ή της φύσης τους, την επικινδυνότητα κάποιων εξ αυτών, τις επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή μας.
Η ΟΖΟΝ από την πλευρά της ευχαριστεί θερμά τα παιδιά, τους δασκάλους, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς επίσης και τον κ. Μ. Γκούμα (StreetLife) που δημιούργησε το όμορφο βίντεο της δράσης.
Παράλληλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές της ΟΖΟΝ, Δημήτρη (1), Ερμίνα, Κωνσταντίνα, Πόπη και Δημήτρη (2).