Οι κοινοπραξίες ταξί καταγγέλλουν Τατούλη και Νικoλάκου: Σταμάτησε η μεταφορά μαθητών…!!!

88

Σοβαρό ζήτημα με την πληρωμή της μεταφοράς μαθητών των ιδιοκτητών ταξί υπάρχει στη Λακωνία, για τη φετινή μαθητική χρονιά 2017 – 2018. Και από την περασμένη Πέμπτη έχει σταματήσει η μεταφορά μαθητών με ταξί στο νομό.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης επισημαίνουν 6 κοινοπραξίες ταξί της Λακωνίας σε επιστολή τους στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, στην οποία επικρίνουν δριμύτατα τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, την αντιπεριφερειάρχη Ντ. Νικολάκου και το γενικό διευθυντή της Περιφέρειας Θ. Αγγελόπουλο. Σε αυτήν τονίζουν ότι “η επίλυση του προβλήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση, με την κατάθεση μάλιστα κατεπείγουσας τροπολογίας”, από την πλευρά του υπουργού.

Αύριο Τετάρτη στην Τρίπολη οργανώνεται σύσκεψη όλων των σωματείων ιδιοκτητών ταξί από τους νομούς της Περιφέρειας, με αντικείμενο την ενημέρωση για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών και τα ζητήματα νομιμότητάς της, καθώς η Υπηρεσία Επιτρόπου της Αρκαδίας έκρινε μη νόμιμες τις συνεχείς παρατάσεις και ότι δεν έχουν προκηρυχθεί νέοι διαγωνισμοί με ευθύνη της περιφερειακής αρχής.

Περισσότερα ΕΔΩ:

Οι κοινοπραξίες ταξί της Λακωνίας σημειώνουν ότι ενώ περίμεναν να πληρωθούν για τη μεταφορά μαθητών το Σεπτέμβριο του 2018, καθώς εγκρίθηκαν τα χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών, τους “κοινοποιήθηκε (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) πράξη της Υπηρεσίας Επιτρόπου Αρκαδίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία οι συμβάσεις και οι εντελλόμενες δαπάνες για το τρέχον σχολικό έτος (2017-2018) κρίνονται μη νόμιμες”.

Κατά την άποψή τους “γι’ αυτή τη δυσμενέστατη εξέλιξη, η οποία βάζει σε μεγάλη περιπέτεια -καταχείμωνο και καταμεσής της σχολικής χρονιάς- τη μεταφορά μαθητών στη Λακωνία, κυριότεροι υπεύθυνοι είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.

Κωνσταντίνα Νικολάκου, καθώς και ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος, που με συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις τους οδήγησαν τα πράγματα έως εδώ”.

Ειδικότερα, σημειώνουν ότι “ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Λακωνίας είχαν εισηγηθεί και είχαν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου όροι και σχέδιο διακήρυξης, ο κ. περιφερειάρχης και η κ. πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, επικαλούμενοι γενικόλογα το δημόσιο συμφέρον, μιλώντας αόριστα για άνοιγμα του ανταγωνισμού -ενώ το σχέδιο διακήρυξης της Λακωνίας προέβλεπε πλήρες άνοιγμα στον ανταγωνισμό και στην ισότιμη πρόσβαση μικρών επαγγελματιών- και για αναγκαιότητα ευθυγράμμισης όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων σε ενιαία γραμμή και οδηγίες, με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (1670/04-9-2017–ΑΔΑ: 61Ψ27Λ1-8ΡΦ) δεν επετράπη να προκηρυχθεί διαγωνισμός στην Π.Ε. Λακωνίας μέχρι να υπάρξουν οδηγίες από τον γενικό διευθυντή κ. Θ. Αγγελόπουλο. Εμείς αναρωτιόμαστε: από τις 4-9-2017 μέχρι και σήμερα μεσολάβησαν 150 και πλέον ημέρες. Γιατί σ’ αυτό το διάστημα δεν δόθηκαν οδηγίες και δεν αναρτήθηκε διαγωνισμός παρότι ορισμένοι από εμάς -εγγράφως και προφορικώς- είχαμε ζητήσει την έναρξη των σχετικών διαδικασιών; Επιπλέον, με την ίδια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (1670/04-9-2018–ΑΔΑ: 61Ψ27Λ1-8ΡΦ) ματαιώθηκε ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών της Π.Ε. Μεσσηνίας, και τούτο -αν είναι δυνατόν!- την τελευταία ημέρα της κατάθεσης των προσφορών”.

Οι κοινοπραξίες ταξί της Λακωνίας εκτιμούν ότι “τα προσκόμματα και οι καθυστερήσεις εξυπηρετούν πελατειακές σχέσεις που, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα διατηρούνται και ανθούν”.

Καταγγέλλοντας την περιφερειακή αρχή, παρατηρούν πως “ο κ. Τατούλης και η κ. Νικολάκου, που την 15η Σεπτεμβρίου 2017 μας απαγόρεψαν να μεταφέρουμε τις απόψεις μας ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, όπου ήταν ως θέμα η μεταφορά μαθητών, με κάθε ευκαιρία και με περιττή έπαρση τονίζουν ότι αν δεν ενεργούσαν αυτοί δεν θα υπήρχε μεταφορά μαθητών τα τελευταία χρόνια στην Πελοπόννησο, αγνοώντας έτσι επιδεικτικά όλους εμάς τους μεταφορείς, μικροϊδιοκτήτες ταξί που μεταφέρουμε για μήνες -κάποιες φορές στο παρελθόν και για ολόκληρη τη σχολική χρονιά- μαθητές, απλήρωτοι, καταβάλλοντας τα λειτουργικά έξοδα (καύσιμα, ΦΠΑ, κ.λπ.)”.

πηγή-eleftheriaonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ