Οι παπάδες κατεβαίνουν σε απεργία έχοντας στο πλευρό τους το ΚΚΕ

106
Preparations for the anti-austerity rally of Greek Communist Party at Aristotelous square in Thessaloniki, Greece on March 11, 2015. / Προετοιμασίες για το σημερινό σημερινό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, Ελλάδα στις 11 Μαρτίου 2015.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η απόφαση των κληρικών της Ελλάδας να συνεργαστούν με το ΚΚΕ, ώστε να ανατρέψουν τη συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που μετατρέπει τους παπάδες από δημοσίους υπαλλήλους σε ιδιωτικούς υπαλλήλους του Θεού που πληρώνονται από το Κράτος.

Ο πρόεδρος των κληρικών Ελλάδος, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Παγκάρης, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και ζήτησε την τεχνογνωσία του ΚΚΕ στις εργατικές κινητοποιήσεις.

Οι παπάδες δεν έχουν κάνει ποτέ απεργία αλλά τώρα καλούνται να αντιδράσουν δυναμικά, ώστε να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε στον παπά-Παγκάρη πως πρέπει οι παπάδες να ξεκινήσουν αμέσως απεργία διαρκείας με πορείες και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων.

Οι πορείες δεν δυσκολεύουν τους παπάδες -αφού είναι μαθημένοι από την περιφορά του Επιταφίου- αλλά στο θέμα της απεργίας έχουν βαθιά μεσάνυχτα.

Κεντρικό σύνθημα της απεργίας των παπάδων θα είναι το «Χωρίς εσένα καμπάνα δεν χτυπά, παπά μπορείς χωρίς την παπαδιά».

Το ΠΑΜΕ θα είναι στο πλευρό των παπάδων -με το σύνθημα «ΚΚΕ, το κόμμα σου Θεέ»-, αφού το ΚΚΕ είναι πάντα στο πλευρό των απεργών και θα στηρίξει ακόμα και μια απεργία που θα κάνουν οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.

Σε όσους αναρωτήθηκαν πώς μπορεί ένα κομμουνιστικό κόμμα να στέκεται στο πλευρό των παπάδων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θύμισε τους παπάδες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ- ανάμεσά τους και ο παππούς του που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς-, που είχαν στο ένα χέρι το όπλο και στο άλλο την αγιαστούρα.

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως η Εκκλησία της Ελλάδος είναι βαθύτατα ταξική, αφού από τη μια έχουμε τους μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου με τα χρυσοποίκιλτα άμφια και τις Μερσεντές, και από την άλλη τους απλούς παπάδες που πρέπει να ζήσουν με τον μισθό του δημοσίου υπαλλήλου και με ό,τι βγαίνει από το παγκάρι, τους γάμους, τα βαφτίσια, τις κηδείες, τα ευχέλαια, τους αγιασμούς και τα μνημόσυνα.

Από τη μεριά του, ο παπά-Παγκάρης είπε πως οι αντάρτες του ΕΛΑΣ, αν τους έβαζες ένα ράσο, ήταν σαν παπάδες, και πως ο κομμουνισμός δεν είναι τίποτε άλλο από την εφαρμογή του χριστιανισμού στην πράξη.

«Ο Χριστός ήταν ο πρώτος κομμουνιστής και εμείς τώρα θα κάνουμε πολιτικούς και μητροπολίτες να δουν τον Χριστό φαντάρο» είπε με έμφαση ο παπά-Παγκάρης.

Η συμπόρευση των παπάδων με το ΚΚΕ έχει προβληματίσει τα κόμματα εξουσίας, αφού η Ελλάδα είναι γεμάτη θρησκόληπτους -που δεν έχουν τον θεό τους- και μπορεί οι παπάδες να πείσουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα να ψηφίσει ΚΚΕ και να πάμε επιτέλους στην αταξική κοινωνία.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

pitsirikos.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ