Οι προσδοκίες της Motor Oil και το «περίμενε» ενός νομοσχεδίου

72

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ: Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motοr Oil, αναφορικά με την πορεία της αγοράς των καυσίμων κατόπιν της άρσης των μέτρων του lockdown.

Ο Πέτρος Τζαννετάκης, στη διάρκεια της conference call με τους αναλυτές, με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ρωτήθηκε για το ποιες είναι οι προβλέψεις του για τη ζήτηση των πετρελαιοειδών και ιδίως τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με το στέλεχος των διυλιστηρίων της Κορίνθου, «η Ελλάδα διαχειρίστηκε σωστά την κρίση της πανδημίας. Τα σύνορα ανοίγουν και αναμένουμε την έλευση τουριστών. Η ζήτηση της βενζίνης ήδη ανεβαίνει και μάλιστα περισσότερο από το ντίζελ», παρατήρησε ο κ. Τζαννετάκης, για να καταλήξει ότι «είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος».

Όταν ρωτήθηκε για τα αεροπορικά καύσιμα, σημείωσε τη δυσκολία της πρόβλεψης λόγω της αδυναμίας εκτίμησης της συχνότητας των πτήσεων.

Ο αναπληρωτής CEO, στη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων, σημείωσε επίσης πως η Motor Oil ήταν ανθεκτική στην κρίση και ιδίως στην πετρελαϊκή, για την οποία όπως είπε, «δεν έχω ξαναζήσει τέτοια μεγάλη και άμεση πτώση στα χρόνια που δραστηριοποιούμαι στον κλάδο…».

 

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Κόκαλα»… φαίνεται να έχει το νομοσχέδιο για την Εταιρική Διακυβέρνηση, το οποίο, αν και -όπως λέγεται- είναι καθ’ όλα έτοιμο, καθυστερεί να κατατεθεί προς ψήφιση εδώ και κάτι μήνες.

Πάντως, όλα δείχνουν πως θα θεσπιστεί πολύ πιο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο, που θα αναβαθμίζει την ποιότητα και την επάρκεια των μελών τόσο των διοικητικών συμβουλίων όσο και των επιτροπών ελέγχων των εισηγμένων εταιρειών.

Τώρα, αν κάποιοι περίμεναν πως σ’ αυτό το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονταν και κάποια οικονομικά κίνητρα για επενδύσεις σε καινοτομία, startups και πράσινη οικονομία, φαίνεται πως θα απογοητευθούν, γιατί φημολογείται πως τέτοια μέτρα αποφασίστηκε να «περάσουν» σε επόμενη φάση.

πηγή- euro2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ