Οι σημαντικότερες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

1176

Πολύ σημαντικές ήταν οι τελευταίες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μερικές απ’ αυτές είχαν ως εξής:

– Εγκρίθηκε η αποδοχή της πίστωσης, ύψους 20 εκατ. ευρώ, απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών και η χρηματοδότηση, ύψους 45,2 εκατ. ευρώ, απ’ το Υπουργείο Οικονομικών για οδικά έργα ασφάλειας.

– Εγκρίθηκε πρακτικό δημοπρασίας για έργο συντήρησης και αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης, στο δήμο Ναυπλιέων.

– Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για τη σύναψη σύμβασης που έχει να κάνει με την βελτίωση στον ισόπεδο κόμβο των Μυκηνών.

– Εγκρίθηκε πρακτικό σταδίου ανάδειξης, προσωρινού αναδόχου, για την ανάπλαση δρόμων στο Λυγουριό Αργολίδας.

– Εγκρίθηκε δημοπράτηση για την κατασκευή κόμβου στη συμβολή της παλαιάς και της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στους Αγίους Θεοδώρου, καθώς και η διαμόρφωση της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, απ’ τον ισόπεδο κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου, έως τον ισόπεδο κόμβο του Λεχαίου.

– Η Επιτροπή, ενέκρινε πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης διαγωνισμού, για το μεγάλο έργο της κατασκευής, νέας γέφυρας, στον ποταμό Ευρώτα, στη Σκάλα Λακωνίας.

– Η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε και τη δημοπράτηση του έργου, που αφορά την βελτίωση και την κατασκευή, τμήματος της εθνικής οδού Χάνια – Κροκεές – Μονεμβασία, απ’ το 35ο χλμ. έως τους Μολάους.

– Η Επιτροπή ενέκρινε διενέργεια διαγωνισμού για το έργο της συντήρησης και της βελτίωσης, κατά τμήματα, του δρόμου Καρύταινα – Ατσίχολος – Βλαχόρραπτη.

– Επίσης, εγκρίθηκε το πρακτικό δημοπρασίας, για την ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη, στο έργο της ανάπλασης του οικισμού Μαγούλιανων Γορτυνίας.

– Η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε και τον διαγωνισμό για το έργο της οδικής ασφάλειας, στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας (2,2 εκατ. ευρώ απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας).

– Τέλος, η Επιτροπή, ενέκρινε και την ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων και των φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για σωματεία που υπηρετούν τους πολιτισμικούς σκοπούς της παράδοσης. Επίσης, ενέκρινε και το πρόγραμμα της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας.

ertnews.gr