Ολονύχτιο θρίλερ για τους επιβαίνοντες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος»

95

Μεγάλη περιπέτεια περίμενε τους επιβάτες του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου. Συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 1016 άτομα, εκ των οποίων τα 875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα.

Σαντορινιός: Γίνεται προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο «Ελ. Βενιζέλος»

Η κατάσταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, είναι πλέον υπό έλεγχο, καθώς λειτούργησαν τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης και από το σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά αναδίδεται μόνο καπνός.

Το πλοίο τα ξημερώματα κατέπλευσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας στον Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου και όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ περιμένουν να ενημερωθούν για την κατάσταση των αυτοκινήτων τους, που ήταν στο γκαράζ του πλοίου.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, όλοι οι επιβάτες παρέμειναν με ασφάλεια σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης, στο πρυμναίο τμήμα.

 

Κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της επιστροφής του βρίσκονταν 9 πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, αλλά και τα επιβατικά/οχηματαγωγά πλοία «Blue Horizon» και «Κνωσός Παλλάς».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια με και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε σε φορτηγό, αλλά κατά δήλωση του Πλοιάρχου λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου και κατασβέστηκε.

Το χρονικό της περιπέτειας

Το «Ελ. Βενιζέλος» απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 22:00, προς εκτέλεση του καθιερωμένου δρομολογίου του προς Χανιά.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε φωτιά σε φορτηγό στο γκαράζ No4, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να επιστρέψει εσπευσμένα στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο είχε στο γκαράζ 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Αμέσως δόθηκε εντολή όλοι οι επιβάτες να ανέβουν στα επάνω καταστρώματα για περισσότερη ασφάλεια,  ενώ το πλήρωμα καθησύχασε τους επιβάτες ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ένας από τους επιβάτες που έζησαν το θρίλερ με τη φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» περιέγραψε στο Twitter τις δραματικές στιγμές.

«Μας μεταφέρανε όλους από την αριστερή πλευρά του πλοίου. Δεν μας είπαν γιατί».

Πολλοί από τους επιβάτες αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ το δρομολόγιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.

Σαντορινιός: Γίνεται προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο «Ελ. Βενιζέλος»

«Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ».

Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Αυτή τη στιγμή προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν», πρόσθεσε ο υφυπουργός

πηγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ