Ονόματα έκπληξη στην κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό…!

88

Τρεις τουλάχιστον στόχους θα επιχειρήσει να επιτύχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον ανασχηματισμό. Ο πρώτος είναι να δώσει ώθηση στο κυβερνητικό έργο και να δημιουργήσει ένα σχήμα που θα υλοποιήσει τις πολιτικές μετά τη λήξη των μνημονίων. Δηλαδή πολιτικές για τις οποίες θα αποφασίσει η κυβέρνηση και όχι η τρόικα.

Δεύτερον να δείξει ότι είναι ικανή να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας, πράγμα που κρίνεται αναγκαίο μετά τις φονικές πυρκαγιές.

Και τρίτον να διευρύνει την κυβερνητική πλειοψηφία στην κοινωνία με νέες συνεργασίες.

Γι΄ αυτό το τελευταίο ο Αλέξης Τσίπρας ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με διάφορα στελέχη της Κεντροαριστεράς, τα οποία θα ήθελαν να συμμετάσχουν στη δημιουργία ενός μετώπου για την αντιμετώπιση της δεξιάς και με στόχο την όσο δυνατόν καλύτερη παρουσία στις εκλογές.

Τα ονόματα έκπληξη τα οποία είναι δυνατόν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Στέφανος Τζουμάκας και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίοι είχαν διατελέσει υπουργοί σε κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου (ο Στέφανος Τζουμάκας) και του Γιώργου Παπανδρέου (Ο Γιάννης Ραγκούσης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου).

Οσον αφορά σε άλλες αλλαγές ο eretikos.gr σας ενημέρωσε ήδη ότι οι πληγές από τις πυρκαγιές, άνοιξαν τη συζήτηση για τις συνέπειες και από άλλες καταστροφές, όπως αυτή του Αγία Ζώνη 2 που ρύπανε τον Αργοσαρωνικό. Και δεν είναι μόνο η ρύπανση, αλλά πολύ περισσότερο ότι δεν έγινε σχεδόν τίποτα μετά την καταστροφή για να αλλάξει η κατάσταση, που επικρατεί στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο υπουργείο και πολύ πιθανό στην κυβέρνηση και ότι αναμένεται να αναβαθμιστεί ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

Αναβαθμισμένος στο νέο σχήμα αναμένεται, εκτός απροόπτου να είναι και ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ ενισχυμένο ρόλο αναμένεται να αναλάβουν δυναμικά νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία συμμετέχουν στην κυβέρνηση (Χαρίτσης, Ηλιόπουλος) και έδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες να σηκώσουν το βάρος μιας κυβέρνησης η οποία όχι μόνο θα έχει προεκλογικά χαρακτηριστικά, αλλά θα πρέπει να παράξει και έργο

Πάντως, δεν αναμένεται να υπάρξει μετακίνηση των έξι υπουργών που σήκωσαν το βάρος των διαπραγματεύσεων με του Θεσμούς. Οικονομία, ενεργειακά, επενδύσεις – ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακά και δημόσια διοίκηση καθιστούν τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Χουλιαράκη, Γιώργο Σταθάκη, Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου και Όλγα Γεροβασίλη “δυνατούς κρίκους” αυτή τη στιγμή, εκτός και αν λόγω εσωτερικών αλλαγών ή προσωπικών επιθυμιών προκύψουν νέα δεδομένα.

Ακόμα αμετακίνητοι θεωρούνται πως είναι ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ δύσκολα θα αλλάξει πόστο ο  Πάνος Σκουρλέτης αφού πολλές φορές αναλαμβάνει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ