Ορεινή Κορινθία: Αυτά είναι τα πιο όμορφα χωριά της-ΦΩΤΟ

827

Ορεινή Κορινθία: Αυτά είναι τα πιο όμορφα χωριά της. Ένα αφιέρωμα στην ορεινή Κορινθία και στα πιο όμορφα χωριά της για να επισκεφθείτε τον Χειμώνα με όλη σας την οικογένεια.

Θέλεις να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να προγραμματίσεις χειμερινές διακοπές με όλη την οικογένεια; Τότε αυτό το άρθρο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο αφού θα σου παρουσιάσουμε τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κορινθίας.

Η ορεινή Κορινθία είναι το διαμάντι της Ελλάδος όσων αφορά τις χειμερινές διακοπές αφού κάθε Χειμώνα τα τοπία της είναι ειδυλλιακά. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς κάποια από τα πανέμορφα χωριά της κι εμείς θα στα παρουσιάσουμε. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κορινθίας: Η Καστανιά

Και αφού σήμερα θα μιλήσουμε για τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κορινθίας δε θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε με την πανέμορφη Καστανιά. Η Καστανιά λοιπόν είναι ένα μικρό χωριό στα 1.100 μέτρα υψόμετρο με πέτρινα σπίτια.

Η Καστανιά βρίσκεται μέσα σε δάσος από έλατα και είναι διάσημη για την πανοραμική θέα στις καταπράσινες πλαγιές της Ζήρειας, από το ξωκλήσι της Κοίμησης τη Θεοτόκου και για την Τρίκρηνα, την πέτρινη βρύση στη πηγή όπου ο τοπικός μύθος λέει ότι έλουζαν οι νύμφες τον Ερμή.

Καστανιά-Κορινθίας-

Photo via: travelstyle.gr

Τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κορινθίας: Η Γκούρα

Η Γκούρα από την άλλη βρίσκεται στα 900 μέτρα υψόμετρο και είναι ένα χωριό με γραφικά σοκάκια και στολισμένη με εντυπωσιακά αρχοντικά. Αν βρεθείς στη Γκούρα θα πρέπει να κάνεις μία στάση στην πέτρινη πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο η οποία είχε πανοραμική θεά στις γύρω βουνοπλαγιές.

Επίσης μία δεύτερη στάση που πρέπει να κάνεις είναι στην εντυπωσιακή Μονή της Παναγίας των Βράχων που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το γραφικό αυτό χωριό.

Γκούρα-Κορινθίας-

Photo via: enjoycorinthia.gr

Τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κορινθίας: Ο Φενεός

Απέναντι από την πλατεία της Γκούρας σε μία βουνοπλαγιά θα δεις ένα μικρό χωριό που κρέμεται σαν μπαλκόνι. Αυτό το μικρό χωριό είναι ο Φενεός και αξίζει να το επισκεφθείς. Είναι ένα πανέμορφο χωριό με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Επίσης έχει αξιοθέατα που αξίζει να δεις όπως είναι ο παλιός νερόμυλος με την νεροτριβή στην είσοδο του χωριού. Επίσης πρέπει να επισκεφθείς και το τοπικό Λαογραφικό Μουσείο, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα που χτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Φενεός-Κορινθίας-

Photo via: shutterstock.com

Τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κορινθίας: Το Κεφαλάρι

Και η πέτρινη πλατεία στο Κεφαλάρι έχει έναν τεράστιο πλάτανο που την σκεπάζει και μετρά τα χρόνια του σε εκατοντάδες χρόνια. Θα πρέπει σίγουρα να πιείτε τον καφέ σας σε αυτή την πλατεία. Στο Κεφαλάρι θα δεις αρχοντικά πέτρινα που πλαισιώνουν τα δρομάκια του χωριού.

Ένα από αυτά τα αρχοντικά έχει μετατραπεί σε έναν πολύ γραφικό και όμορφο ξενώνα που ονομάζεται Κεφαλάρι και σίγουρα θα πρέπει να περάσεις τις μέρες σου εκεί.

Κεφαλάρι-Κορινθίας-

Photo via: travelstyle.gr

Τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κορινθίας: Τα Τρίκαλα

Τα φημισμένα Τρίκαλα δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το άρθρο. Είναι τρία χωριά σε ένα, δηλαδή τα Άνω, Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα. Εκεί θα βρεις παραδοσιακά αρχοντικά χτισμένα από πέτρα και εκκλησάκια που επιβιώνουν στα Τρίκαλα από την εποχή του Μεσαίωνα.

Επίσης στα Τρίκαλα υπάρχουν λιθόστρωτες πλατείες και πλάτανους και πέτρινες κρήνες που αναβλύζουν γάργαρο νερό. Οι γειτονιές στα Τρίκαλα βλέπουν από ψηλά τον κορινθιακό κόλπο.

Επίσης στα δρομάκια των Τρικάλων θα βρεις μία πληθώρα ξενώνων και από εκεί ξεκινούν οι περισσότερες και πιο εντυπωσιακές διαδρομές που μπορείς να κάνεις με τα πόδια σε πεζοπορία ή με οχήματα 4×4.

Τρίκαλα-Κορινθίας-

Photo via: alamy.com

Τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κορινθίας: Η Καρυά

Η Καρυά είναι από τα πιο ορεινά χωριά όχι μόνο στην Κορινθία αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο. Η Καρυά λοιπόν βρίσκεται στα 1.300 μέτρα και από εκεί αγναντεύεις την κορυφή της Ζήρειας. Στην Καρυά υπάρχουν πετρόχτιστα σπίτια και στενά γραφικά δρομάκια.

Αυτά τα δρομάκια είναι ό,τι πρέπει για απογευματινούς περιπάτους ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό. Αν βρεθείς στη Καρυά θα πρέπει να επισκεφθείς και την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου που χτίστηκε τον 13ο αιώνα.

Καρυά-Κορινθίας-

Photo via: hotelsline.com

Τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κορινθίας: Η Ευρωστίνη

Η Ευρωστίνη είναι γνωστή και ως Ευρωστίνα ή Ζάχολη και είναι ένα χωριό δίπλα στο Οροπέδιο της Ζάχολης. Η Ευρωστίνη είναι φημισμένη για το Ρέμα των Μύλων που ενθουσιάζει τους ανθρώπους που αγαπούν την φύση για τα τρεχούμενα νερά, τις λίμνες και τους μικρούς καταρράκτες του.

Επίσης εκεί υπάρχει και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που έχει 17 διαφορετικούς τρούλους. Λίγο έξω από το χωριό υπάρχει και η Παναγία των Καταφυγίων και είναι ακόμη ένα μικρό θαύμα της μοναστικής αρχιτεκτονικής.

Ευρωστίνη-Κορινθίας-

Photo via: anagnostis.org

Τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κορινθίας: Η Λαύκα

Τελευταία και καλύτερη αφήσαμε την Λαύκα. Βρίσκεται στην παράκαμψη του κεντρικού δρόμου από την Στυμφαλία προς την Καστανιά. Στην Λαύκα υπάρχουν κόκκινες σκεπές από κεραμίδια που ξεπροβάλλουν μέσα στο καταπράσινο τοπίο που τις αγκαλιάζει.

Υπάρχουν υπέροχα ταβερνάκια με νοστιμιές που ανήκουν στην τοπική κουζίνα. Επίσης θα πρέπει να επισκεφθείτε την πλατεία του χωριού με τα τρεχούμενα νερά της και το μικρό Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής που θα σας μάθει πολλά.

Τέλος η εκκλησία του Αγίου Αθανάσιου με το εντυπωσιακό του τέμπλο είναι αγαπημένος προορισμός για όποιον αγαπάει την παλιά αρχιτεκτονική.

Λαύκα-Κορινθίας-

Photo via: Youtube-daddy-cool.gr