Οριστικό: Δεν αναβάλλονται οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ…Ποιος αναλαμβάνει “αρχηγός” στη Βουλή

104

Δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής και τερματίζονται έτσι τα σενάρια για πιθανή αναβολή ή παράταση του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί. Η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) συνεδρίασε σήμερα κι επιβεβαίωσε οτι οι κάλπες θα στηθούν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων. “Ομόφωνα επιβεβαίωσε οτι οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, θα διεξαχθούν την 5η και την 12η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την από 3/10/2021 απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

ΚΙΝΑΛ: Ποιος αναλαμβάνει “αρχηγός” στη Βουλή

Δεν θα γίνει εκλογή μεταβατικού αρχηγού, ούτε ο Βασίλης Κεγκέρογλου θα αναλάβει καθήκοντα θεσμικού αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, συμφώνησαν όλες οι πλευρές και οι υποψήφιοι διάδοχοι της Φώφης Γεννηματά.

Η υπόθεση έλαβε το πρωί διαστάσεις, καθώς με δηλώσεις του ο Βασίλης Κεγκέρογλου εμφανίστηκε να έχει την πρόθεση να αναλάβει ως θεσμικός αρχηγός- ό,τι και αν αυτό σημαίνει- σημαίνοντας συναγερμό στους υποψήφιους αρχηγούς και στα στελέχη του Κινήματος.

Η οριστική συμφωνία για το πώς θα λειτουργήσει το κόμμα έως τις 5 Δεκεμβρίου που θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές θα αποφασιστούν οριστικά στη συνεδρίαση της ΚΟ τη Δευτέρα και όλα δείχνουν ότι τα καθήκοντα του συντονιστή τουλάχιστον στη Βουλή, θα αναλάβει ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος που είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης.