Ουρές στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα για τα θύματα των πυρκαγιών

67

Ουρές στο Σισμανόγλειο – Τους παραπέμπουν σε άλλα νοσκομεία – Ανάμεσα στους εθελοντές αιμοδότες και δεκαπέντε Κούρδοι πρόσφυγες –

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας αφού στο Σισμανόγλειο την τελευταία ώρα σπεύδουν πολίτες προκειμένου να δώσουν αίμα για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

Νέα παιδιά αλλά και πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρακολουθούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την τραγωδία από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική, που μέχρι αυτή την ώρα μετράει πάνω από 60 νεκρούς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προκειμένου να βοηθήσουν κι αυτοί όπως και όσο μπορούν τους συνανθρώπους τους.

Η ανταπόκριση των πολιτών είναι τέτοια που από το Σισμανόγλειο νοσοκομείο τους παραπέμπουν πλέον σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής καθώς η αναμονή είναι μεγάλη.

«Ήταν πάρα πολλά τα άτομα και είναι συγκινητικό γιατί βλέπουμε μια Αθήνα ενωμένη», λέει νεαρή κοπέλα που ανταποκρίθηκε στην έκκληση του ΕΚΕΑ.

Η έκτακτη έκκληση του ΕΚΕΑ:

Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε. Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού» αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή του το Κέντρο.

Το ΕΚΕΑ, συγκεκριμένα καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα:

Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ. – 14:00μ.μ.

Στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ», με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 9:00 π.μ. – 20:00μ.μ.

Βίντεο 2
Βίντεο 1

Δεκαπέντε Κουρδοι πρόσφυγες ήρθαν στο Σισμανόγλειο να δώσουν αίμα

«Πονάει η καρδιά μας. Είπαν πως χρειαζεται αίμα. Πρώτα πήγαμε στον Ευαγγελισμό από εκεί μας έστειλαν εδώ. Εδώ όμως μας είπαν πως δεν μπορούν να πάρουν. Θα παμε στη Νίκαια. Εμείς ήρθαμε εδώ να δώσουμε αίμα και άλλοι πήγαν να βοηθήσουν να σβήσει η φωτιά».

Βίντεο 3

120 εθελοντές στο Σισμανόγλειο – 80 στο Ελπίς

Από το μεσημέρι έχουν προσέλθει στο Σισμανόγλειο περισσότεροι από 120 άνθρωποι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου Μανόλης Κουταλάς μιλώντας στο protothema.gr και πρόσθεσε ότι για να ανταποκριθεί το νοσκομείο στη μεγάλη προσέλευση των αιμοδοτών κλήθηκαν να βοηθήσουν επιπλέον εργαζόμενοι.

Εξαιρετικά μεγάλη είναι η προσέλευση των αιμοδοτών και στο νοσκομείο ΕΛΠΙΣ όπου μετά το κάλεσμα αιμοδοσίας έχουν προσέλθει πάνω από 80 άτομα.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνει έκκληση στους πολίτες που ενδιαφέρονται να δώσουν αίμα να το κάνουν και τις επόμενες ημέρες, να υπάρξει μια συνέπεια, καθώς οι ανάγκες για αίμα και παράγωγα αίματος θα είναι μεγάλες και τις επόμενες ημέρες.

IMG-37af98bb51344a920efc33cb29b815e0-V

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ