ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια Όρη είπε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων

731

ΟΧΙ στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη είπε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων  που συνεδρίασε στις 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Καλεί τον Δήμο Μεγαρέων την Περιφέρεια Αττικής αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να ασκήσουν πιέσεις στην Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η αποψίλωση του εναπομείναντος δάσους των Γερανείων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα απο τον Mr.Gnosi2go και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αγραφιώτη.

Δείτε αναλυτικά:
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – 
ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ –  ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
της συνεδρίασης της 23ης Σεπτεβρίου 2022
 
ΘΕΜΑ: Έκδοση ψηφίσματος κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα                  Γεράνεια Όρη.
Το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σύσσωμο εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη τα οποία είναι χαρακτηρισμένα περιοχή Natura μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή στις 19/5/2021, η οποία επεκτάθηκε μέχρι το Αλεποχώρι κατακαίγοντας πάνω από 65.000 στρέμματα δάσος.
Χρόνια τώρα διάφορες εταιρείες επιδιώκουν να γεμίσουν τα γεράνια με ανεμογεννήτριες. Βλέπουμε δυστυχώς τώρα να εκδίδονται οι πρώτες άδειες για αυτό το σκοπό. Η κοινωνία και οι διαφορές συλλογικότητες είναι ριζικά αντίθετες σε μία τέτοια προοπτική.
Βλέποντας τον κίνδυνο υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση για τις δυσμενείς συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον.
Καλούμε τον όμορο Δήμο Μεγαρέων και την Περιφέρεια Αττικής να πιέσουν την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα την αποψίλωση του εναπομείναντος  δάσους των Γερανίων. Καλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου να εμποδίσει αυτή την προοπτική.
όχι ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια.
όχι αιολικά πάρκα στα βουνά.
/loutrakiodusseas.blogspot.com