Ο ένας μετά τον άλλον οι Νεοδημοκράτες “αδειάζουν” τον Τατούλη…πάνε με τη γραμμή του κόμματος

77

 Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά στην Περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου με το ξεκαθάρισμα πλέον γίνεται μετά και το επίσημο «άδειασμα» από τον Γραμματέα της ΝΔ και την άρση στήριξης στον Πέτρο Τατούλη.

Στα όσα τις τελευταίες ώρες εξελίσσονται στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό πεδίο, με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις και άλλα, ήρθαν να προστεθούν και νέες διαδοχικές τοποθετήσεις με περιφερειακά στελέχη της ΝΔ να συντάσσονται με τη γραμμή του κόμματος.

“Στη δύσκολη φάση που βρίσκεται η χώρα μας και μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί, η προοπτική της διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή. Ως κομματικό στέλεχος είναι αυτονόητο ότι δεσμεύομαι από τις επιλογές του κόμματος και μόνο”. Τα παραπάνω υπογράμμισε εμφατικά η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου από την Αργολίδα, Ελένη Παναγιωτοπούλου, η οποία σημειωτέον είναι αναπληρώτρια γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Επίσης ξεκάθαρη δήλωση ταύτισης με το κόμμα έγινε και από τον περιφερειακό σύμβουλο από τη Μεσσηνία Άγγελο Χρονά (δεν είχε υπογράψει τη δήλωση των 11) ο οποίος και αναφέρει: “Σεβόμενος τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζω το κόμμα μου και τις αποφάσεις του”.

Δήλωση αρχικά υπήρξε και από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κορινθίας Αθανάσιο Πισιμίση, ο οποίος ανέφερε: “Η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολα μονοπάτια. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι πολίτες αναζητούν αποκούμπι και μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Ως κομματικό στέλεχος της πρώτης γραμμής της ΝΔ, ως αυτοδιοικητικό στελεχος της Κορίνθου δηλώνω ξεκάθαρα ότι στηρίζω τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επιλογές του κόμματος μας. Τίποτα παραπάνω από αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια και που θα συνεχίσω να κάνω”.

Αργότερα υπήρξε νέα δήλωση του κ. Πισιμίση μέσω της “Νέας Πελοποννήσου (!)  που σημείωνε πως στηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη στη ΝΔ και τον Π. Τατούλη στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναλυτικά η δήλωση του έχει ως εξής:“Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που στηρίζω διαχρονικά, αλλά και στην αυτοδιοικητική παράταξη στην οποία συμμετέχω, παραμένω στην άποψη που διατύπωσα με την υπογραφή μου μαζί με τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους και δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να παρερμηνεύσει τις δηλώσεις μου. Παραμένω σταθερά μέλος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» και στηρίζω τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το μεγάλο έργο που συντελείται στην Πελοπόννησο προς όφελος των πολιτών”.

Πάντως η υπόθεση… δεν τελείωσε εκεί αφού λίγη ώρα αργότερα προστέθηκε και άλλος από τους υπογράφοντες την ανακοίνωση τα ξημερώματα της Δευτέρας να ξεκαθαρίσει τη θέση του με απόλυτο τρόπο και αυτός ήταν ο Γ. Κατσίρης που δήλωσε ότι θα στηρίξει το πρόσωπο που θα επιλέξει το κόμμα.

“Ως ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας, μιας σύγχρονης, ανανεωμένης, ανοιχτής, κεντροδεξιάς παράταξης που  συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία αναγνωρίζω το δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Για να πετύχουμε το στόχο μας θα χρειαστεί, όχι απλά να είμαστε ενωμένοι, αλλά και απόλυτα προσηλωμένοι στον κοινό μας σκοπό. Ένας δύσκολος αντίπαλος βρίσκεται απέναντί μας, ένας αντίπαλος που δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την εξουσία, διότι τρέφεται από αυτή και κυρίως τρέφεται από τον διχασμό και την πόλωση, που ο πολιτικός λόγος του  παράγει.Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα,  ενωμένη και αποφασισμένη όσο ποτέ σε ένα κοινό προσανατολισμό, να ξανακάνουμε την παράταξη μας κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό. Στην μακροχρόνια διαδρομή μου, έχω εργαστεί από πολλές θέσεις για την προάσπιση των αρχών και των θέσεων του κόμματος της Ν.Δ. ακολουθώντας πάντα τις επιλογές του. Είναι αυτονόητο ότι, ως ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, αυτό θα συνεχίσω να  πράττω και στο μέλλον”.

Οι εξελίξεις πάντως αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ένα-ένα στελέχη της ΝΔ δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα κινηθούν με βάση τις κομματικές επιλογές. Επίσης υπενθυμίζεται ότι μόλις οι μισοί περιφερειακοί σύμβουλοι προερχόμενοι από το χώρο της ΝΔ υπέγραψαν την  αγωνιώδη δήλωση στήριξης και με… Τατούλη και με ΝΔ, ενώ ορισμένοι άλλοι προχώρησαν σε δηλώσεις χωρίς να ξεκαθαρίσουν απόλυτα τις προθέσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ