Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο 5ο Συνέδριο των “Sm@rt Cities”

86

Την στρατηγική του δήμου Κορινθίων για τον εκσυγχρονισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις καλές πρακτικές, τις καινοτομίες και τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την αστική, τουριστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του δήμου αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρουσίασε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens» το οποίο ξεκίνησε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα.
Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, μέσα από την πανδημία να βρουν νέες – έξυπνες λύσεις εξυπηρέτησης οριοθετώντας και ξεκινώντας μια ευρύτατη αλλαγή στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

«Οι απαιτούμενες ενέργειες πρέπει να γίνουν σε τοπικό επίπεδο και κάθε Πόλη να αναλογιστεί την ευθύνη που έχει στην ψηφιακή της ανάπτυξη, βασίζοντας την όλη διαδικασία στο πλαίσιο της κοινωνικής και συλλογικής οικονομίας. Ένας τέτοιος μηχανισμός έχει τη δύναμη να βελτιστοποιήσει τη δομή και να επιφέρει σημαντικές ποιοτικές αλλαγές σε μια πόλη, εξασφαλίζοντας το παρόν και παρέχοντας ευοίωνο μέλλον τους πολίτες» σημείωσε ο Δήμαρχος αναπτύσσοντας τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών, παρουσιάζοντας εργαλεία όπως τα 5G, το Internet Of Things, τις υπηρεσίες Mobile Services.

« Πρέπει να οραματιστούμε έναν πιο έξυπνο, πράσινο, κατοικήσιμο και βιώσιμο τρόπο ζωής! Η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα αυτή με τον πλέον ηχηρό τρόπο αφού οι λεγόμενοι «παλιοί τρόποι» δεν μπορούν πλέον να αποδώσουν. Ως δήμος Κορινθίων έχουμε ήδη ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό διευρύνοντας την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, συμμετέχοντας σε προγράμματα όπως αυτό των Smart Cities, συνάπτοντας δεσμούς με πόλεις που έχουν εμπειρία και ανάλογους στόχους, αποκτώντας πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία που επιτρέπουν την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Συνεχίζουμε με συμμάχους τις υπηρεσίες, κυρίως όμως με συμμάχους τους πολίτες μας» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Το Συνέδριο διεξήχθη διαδικτυακά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ