Ο Δήμος Κορινθίων να φροντίσει άμεσα τους ανοιχτούς χώρους ιδιοκτησίας του-φωτό

89
Η πανδημία και οι συνέπειες της έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα και τις σκέψεις των πολιτών τους τελευταίους μήνες. Όμως η ζωή με τις πολλές εκφάνσεις της δεν τελειώνει με την πανδημία. Συνεχίζεται με πολλά άλλα θέματα να χρειάζονται αντιμετώπιση. Ένα από αυτά είναι η φροντίδα του δημόσιου χώρου εν όψει θέρους. Εξαιρετικά σημαντικές είναι οι αποψιλώσεις. Ο καθαρισμός  των χώρων από φυτά , κυρίως αγριόχορτα, και σκουπίδια. Είναι σημαντικός ο καθαρισμός πρώτον για την αντιπυρική προστασία των χώρων καθώς τα ξερά χόρτα σε συνδυασμό με τα σκουπίδια είναι επικίνδυνες εν δυνάμει εστίες φωτιάς, και δεύτερον γιατί μαζεύουν διάφορα τρωκτικά, ζωύφια και έντομα, τα οποία το καλοκαίρι είναι ακόμα πιο δραστήρια.
Πρώτα λοιπόν πρέπει ο Δήμος Κορινθίων να φροντίσει τους ανοιχτούς χώρους ιδιοκτησίας του. Τέτοιοι είναι οι σιδηροδρομικές γραμμές, τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου, οι πλατείες στις διάφορες συνοικίες και ο δρόμος της Ποσειδωνίας.
Όλοι αυτοί οι χώροι πρέπει να αποψιλωθούν και να καθαριστούν. Έπειτα ευθύνη έχει ο Δήμος και για τα ιδιόκτητα οικόπεδα. Εκεί πρέπει σε πρώτο στάδιο να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες και αν αρνηθούν να κάνουν την νομικά κατοχυρωμένη υποχρέωση τους για αποψίλωση, να επιβάλλει πρόστιμα. Σε δεύτερο στάδιο να αναλάβει να κάνει τις αποψιλώσεις.
Η αδιαφορία κάποιον πολιτών δεν είναι δικαιολογία για το κράτος. Τέτοια οικόπεδα υπάρχουν στην Δαμασκηνού πριν τα φανάρια, στο τέρμα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και πλησίον της εκκλησίας Αγίου Νικολάου.
Ο Δήμος ξεκίνησε θετικά με το καθάρισμα του Ξηριά. Δεν πρέπει να μείνει εκεί όμως. Πρέπει να προστατέψει την δημόσια υγεία και την περιουσία των Δημοτών του. Υπάρχουν πολλές έγνοιες για τους αιρετούς, αυτή όμως πιστεύω ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα.
Με εκτίμηση,
Δ.Β.
   

4 συνημμένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ