Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΦΩΤΟ

112
KODAK Digital Still Camera

 Μετά πολλής της Εκκλησιαστικής ευπρεπείας και λαμπρότητος, εν μέσω δε μεγάλης συρροής ευσεβούς εκκλησιάσματος, ετελέσθη και εφέτος η πανήγυρις της Σεβασμίας Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου.

Το εσπέρας της Αγίας και Μεγάλης Κυριακής του Πάσχα τον Εσπερινό της Αγάπης ετέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Αγάπιο Δρίτσα, τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, τον Πανοσ. Αρχιμ π. Ρωμανό Φωκάκη, Εφημέριο Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγ. Θεοδώρων, τους Αιδεσ.π. ΑθανάσιοΚοντογιάννη, Εφημέριο Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου,π. Νικόλαο Βασιλόπουλο, Εφημέριο Ι. Ναού Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου, π. Δημήτριο Ζούζια, Εφημέριο Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Αηδονίων, π. Παναγιώτη Αντωνόπουλο, Εφημέριο Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγ. Θεοδώρων, π. Πέτρο Καγιούλη, Εφημέριο του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Λουτρακίου, τον Πανοσ. Ιερομ. π. Καλλίνικο Σαμαρτζή, Εφημέριο Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου και Αγ. Ευγενίας Περιστερίου και από τους Διακόνους π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη, π. Δαμασκηνό Γεννηματά, π. Γεώργιο Μαρινάκη και π. Ευάγγελο Κυνηγάρη.

Το Ι. Ευαγγέλιο εκτός από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και τον Α΄ στα πρεσβεία Διάκονο ανέγνωσαν Λατινιστί και Αγγλιστί οι δύο Ηγούμενοι, ενώ χοροί εκλεκτών ιεροψαλτών από την Κόρινθο και τα Μέγαρα διακόνησαν τα Αναλόγια, φαιδρύναντες «την ημέρα, ην εποίησεν ο Κύριος» προς δόξαν «του εκ νεκρών Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» και ευφροσύνη των ευλαβών προσκυνητών της Ι. Μονής.

Συμπροσευξάμενες παρέστησαν και η Ηγουμένη της Ι. Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως Γερόντισσα Θεοφανώ με αδελφές της Ι. Μονής.

Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, 9 Απριλίου 2018, στην αυτή Πανηγυρίζουσα Ι. Μονή ετελέσθη δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος τουΣεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, και συνιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.Παρέστησαν δε αυτοίςσυλλειτουργούντες ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. πολιός Γέρων Άνθιμος Δρίτσας, ο Ιεροκήρυξ του Ι. Καθεδρικού Ναού Αθηνών και  Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης,  όστις και ωμίλησε, τη αναθέσει του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, επικαίρως, μετά αδελφού της αυτής Ι. Μονής π. Ευλογίου Σάλτα, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Χερουβείμ Στεφανουδάκης, αδελφός της Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Ι. Μονής Αγίου Συμεών Ν. Θεολόγου Καλάμου Αττικής, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτης Προϊστάμενος Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής (Πολιούχου) Χαλκίδος, ο Πανος.Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, Εφημέριος του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, ο Ιερομ. π. Καλλίνικος Σαμαρτζής, από την Ι. Μητρόπολή Περιστερίου, οι Αιδεσ. π. Γρηγόριος Θεοδώρου και π. Αθανάσιος Κοντογιάννης,  Εφημέριοι Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, π. Πέτρος Καγιούληςκαι π. Δημήτριος Σουσούνης, Εφημέριοι του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Λουτρακίου και οι Διάκονοιπ. Νικόλαος Βαρδουνιώτηςκαι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Ακολούθησε η Ι. Λιτανεία και ο Αγιασμός κατά την Μοναστηριακή Τάξι, η ευλόγισις των άρτων (κατά συγκατάβασινπαρά το παράτυπον, δια τας προσφοράς των πιστών, των θεωρούντωντην αρτοκλασίαν ως εορταστικόνστοιχείον των πανηγύρεων) και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας με θερμούς αδελφικούς λόγους ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτην Χαλκίδος κ. Χρυσόστομον και δια την εφετινή Ιεροπρεπή παρουσία Του στην πανήγυρι της Ι. Μονής συνεχάρη δ᾿ ενθέρμως τον νέον Ιεροκήρυκα του «πρώτου Άμβωνος της Ελλάδος», ευχηθείς εις αυτόν καλλίκαρπον διακονία, ως και εις την Ι. Αδελφότητα και τους ευλαβείς προσκυνητάς αυτής να πορεύωνται εις την ζωήν τους υπό το Φως της Αναστάσεως. Ευχήθηκε όμως όλως ιδιαιτέρως και εξόχως υπέρ των δούλων του Θεού Δημητρίου και Αγγέλου «των εν αιχμαλωσία όντων» με αφορμήνότι ο ένας εξ αυτών υπηρέτησεν εις το Στρατόπεδον της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, έμενεν δε, κατά το διάστημα, αυτό δύο οδούς κάτωθεν της Ι. Μονής.

Μετά το κέρασμα στο Συνοδικό της Ι. Μονής παρετέθηπλουσία Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα παραδεδομένα και προσεφέρθησαν πλέον των τριακοσίων (300) μερίδων φαγητού εις πακέτα εις τους προσκυνητάς. Την πανήγυριετίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Περιφερείας οι Σύμβουλοι κ. Απόστολος Παπαφωτίου και κ. Γεώργιος Πετρίτσης, εκ μέρους του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων  η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Πρωτοπαππά – Μήτρου αλλά και ο Οφφικιάλος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και παρασημοφορηθείς με τον Σταυρόν του Αποστόλου Παύλου της Ι.Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος μετά της εριτίμου συζύγου του Ελένης. Εις την Τράπεζαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής ευχαρίστησε  τους αγίους Αρχιερείς, τον Ιεροκήρυκα του Ι.Καθεδρικού Ναού Αθηνών κ. ΧρυσόστομονΚουλουριώτην, ευχηθείς και αυτός τα δέοντα επί τη αναλήψει των νέων υψηλών καθηκόντων του, τους αγίους Ηγουμένους, τους Άρχοντας, τους Πατέρας και αδελφούς, τους διακονητάς και όλους τους συμπανηγυριστάς, ενώ ο Σεβ. Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αντιφώνησεν καταλλήλως.

Η Ι.Πανήγυριςέλαβεν πέρας με τους πολυχρονισμούς εις το Καθολικόν της Ι. Μονής των Αγίων Αρχιερέων και του αγίου Καθηγουμένου της Ι.Μονής, ευχαριστούντων πάντων Χριστώ τω Θεώ τω καταξιώσαντι αυτούς  εορτάσαι την Κυρίανημέραν της Αυτού Αναστάσεως.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ