Ο “ιπτάμενος” ιερέας της Χίου έκανε την πιο ξεχωριστή πρώτη Ανάσταση με «εκατοστάρι»βίντεο

1028

Πάσχα 2022: Για ακόμη μία χρονιά, ο “ιπτάμενος” ιερέας έκανε την πιο ξεχωριστή πρώτη Ανάσταση, σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, το πρωί, στη Χίο.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η πρώτη Ανάσταση στο νησί, με τον ιερέα να σκορπά δαφνόφυλλα, σύμβολα της νίκης του Χριστού και τους πιστούς να χτυπούν τα στασίδια.

Με κρότους και χτυπώντας τα Σήμαντρα, στάλθηκε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, που και το φετινό Πάσχα αποτέλεσε πόλο έλξης εκατοντάδων πιστών, που έσπευσαν να δουν τον π. Χρ. Γουρλή να μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και φορώντας μάσκα.

Ο “ιπτάμενος” ιερέας μετέφερε το αναστάσιμο μήνυμα το Πάσχα 2022 με μοναδικό τρόπο

«Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας π. Χριστοφόρος Γουρλής και αμέσως μετά η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων, που σήμαναν τη νίκη του Θεανθρώπου επί του Θανάτου.

Όταν ο ιερέας σκόρπισε τα δαφνόφυλλα, οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν -σαν από σεισμό- και οι πιστοί χτύπησαν τις πάγκες, τα στασίδια, συμμετέχοντας με τον δικό τους τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.

 πηγή-newsitamea.gr