Ο κορονοϊός «ανοίγει» τις φυλακές για τους… ελαφροποινίτες

93

Ετοιμάζεται ΠΝΠ για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Με την αποφυλάκιση συγκεκριμένων κατηγοριών κρατουμένων αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 1.500 ο αριθμός των έγκλειστων που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στις 12.500.

Εισήγηση για αποφυλάκιση καταδικασμένων σε ελαφριές ποινές και με άμεσες διαδικασίας έχει κάνει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Συγκεκριμένα η εισήγηση αφορά στην αποφυλάκιση υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις αρκετών κατηγοριών κρατουμένων πλην όσων έχουν καταδικασθεί για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα, όπως βαριές κακουργηματικές πράξεις, πχ ανθρωποκτονίες, βιασμούς, τα αποκαλούμενα αδικήματα τρομοκρατίας κλπ.

Η εισήγηση για την αποφυλάκιση αφορά όσους έχουν υπόλοιπο ποινής 12 μηνών, ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής ,αλλά και καταδικασθέντες σε ποινές φυλάκισης έως πέντε χρόνια εφόσον έχουν εκτίσει του 1/20 της ποινής τους.

Με αυτή την εισήγηση εάν γίνει δεκτή αποφυλακίζονται καταδικασθέντες για μια ευρεία γκάμα αδικημάτων όπως κλοπές, οικονομικά εγκλήματα κ,α. Ακόμα , θα αποφυλακιστούν και οι κρατούμενοι άνω των 65 ετών για ανάλογα αδικήματα και ποινές, με την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει το 1/30 της ποινής τους.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ