Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο επισκέπτεται την Κορινθία

106

Σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες, το Σάββατο 17 Απριλίου ο πρωθυπουργός 

Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί την Κορινθία.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα  του πρωθυπουργού είναι η επίσκεψη στο εργοστάσιο την

Landis+Gyr

όπου θα μιλήσει με διοίκηση και εργαζομένους, την Διώρυγα της Κορίνθου –

η οποία παραμένει κλειστή μετά από τις κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί.

Τα έργα στην Διώρυγα έχουν χαρακτηρισθεί ως εθνικής σημασίας, αξίζει να σημειώσουμε,

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί και κάποιες

περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.

 ΠΗΓΗ -vhmavochas.gr 

Νέα επένδυση της Landis+Gyr στην Ελλάδα

Επένδυση για νέα μονάδα παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου ξεκινά στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο η Landis+Gyr. Πρόκειται για την ελληνική μονάδα της ομώνυμης ελβετικής πολυεθνικής που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτροτεχνικών και ηλεκτρονικών μηχανημάτων και συστημάτων με ειδικότητα στις ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης ενέργειας. Τα προϊόντα της εν Ελλάδι μονάδας της Landis+Gyr, στη συντριπτική τους πλειονότητα, πάνω από 90%, εξάγονται σε 80 χώρες ανά τον κόσμο.

Η νέα μονάδα που θα απασχολεί άλλους 170 εργαζομένους, πέραν των περίπου 500 που απασχολεί ήδη, αποφασίστηκε να γίνει στην Ελλάδα αντί της Ρουμανίας, όπως ήταν η αρχική απόφαση της εταιρείας. Η επένδυση έγινε χθες αντικείμενο τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Group CEO της Landis+Gyr, Werner Lieberherr, και τον επικεφαλής της ελληνικής μονάδας, Αριστείδη Παππά. Συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός επισήμανε την προσήλωση της κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων και σημείωσε ότι η κρίση λόγω κορωνοϊού όχι μόνο δεν επιβραδύνει, αλλά αντιθέτως ενισχύει την απόφαση για τη μετάβαση στη νέα ενεργειακή εποχή και στην πράσινη ενέργεια. Τόνισε, επίσης, ότι η κρίση οδήγησε σε πολύ σύντομο διάστημα σε ψηφιακές αλλαγές που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες.

Τα στελέχη της Landis+Gyr εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη γρήγορη επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων και αποκάλυψαν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων που εργάζονται σε μονάδες της εταιρείας στη Βρετανία και σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εργαστούν στη μονάδα της εταιρείας στην Κόρινθο.

Η ελληνική θυγατρική της Landis+Gyr κατά την τελευταία δημοσιευμένη χρήση (01/04/2018 – 31/03/2019) ενέγραψε κύκλο εργασιών 160,6 εκατ. έναντι 130,1 εκατ. της χρήσης 2017/2018, δηλαδή αυξήθηκε σε ποσοστό 23%. Τα καθαρά κέρδη της διαμορφωθήκαν στα 5,6 εκατ. έναντι 3,3 εκατ. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεών της το διάστημα 2006-2016 ήταν 6% και η απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων της (ROCE) στο 31%. Το εργοστάσιο στην Κόρινθο, όπου θα αναπτυχθεί και η νέα επένδυση, ιδρύθηκε προ περίπου 50 ετών πριν περάσει στον έλεγχο της Landis+Gyr που έχει έδρα στο Ζουγκ της Ελβετίας και ετήσιες πωλήσεις 1,8 δισ. δολάρια.

Παράγει σήμερα στην Κόρινθο προηγμένης τεχνολογίας βιομηχανικούς και οικιακούς μετρητές ενέργειας, οι οποίοι διατίθενται σε σχεδόν 80 χώρες και στην γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει «έξυπνους» μετρητές και συναφή προϊόντα διαχείρισης ενέργειας.

Η ελβετική μητρική αποφάσισε  να μεταφέρει τις παραγωγικές δραστηριότητες που είχε στο Ζουγκ της Ελβετίας, όπου και η έδρα της, στην Κόρινθο το 2016. Λίγους μήνες μετά αποφάσισε τη μεταφορά παραγωγής δύο ακόμη μοντέλων «έξυπνων» μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της Κορίνθου, αυτήν τη φορά από τη μονάδα της εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Κόρινθο προστέθηκαν κτίρια που φιλοξενούν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία και τη Βρετανία, αλλά και από τη Γαλλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ