Ο νέος βασιλιάς είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

84

Έπειτα από συγκλονιστική εμφάνιση και κάνοντας την ανατροπή ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-1 τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε το ATP FINALS του Λονδίνου!

Είναι ο μεγαλύτερος όλων! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το ATP finals στο Λονδίνο σε έναν τρομερό τελικό 6-7,6-2,7-6. 

 Σαράντα ημέρες μετά την τελευταία τους αναμέτρηση στον τελικό του τουρνουά ATP στο Πεκίνο, ο Τσιτσιπάς και ο Ντομινίκ Τιμ αναμετρήθηκαν στην αρένα του Ο2, στο σημαντικότερο τουρνουά της σεζόν μετά τα τέσσερα major (Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον, US Open, Αυστραλιανό). 

  Ο Έλληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ με 6-7 γκέιμς επανήλθε σαρώνοντας τον Αυστριακό με ένα εκκωφαντικό 6-2. Στο τρίτο σετ, ο Τιμ, Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης δυσκόλεψε τον Στέφανο, φέρνοντας το παιχνίδι στο 6-6. Όμως ο Τσιτσιπάς άντεξε και επικράτησε με μία επική εμφάνιση.       

Ο 21χρονος σούπερ σταρ, που ασχολείται μόλις από το 2016 επαγγελματικά με το τένις, είναι ο πρώτος Έλληνας που συμμετέχει σε ATP Finals. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να περάσει στον τελικό μετά από μία μαγική εμφάνιση χθες, απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ που κέρδισε με 2-0 σετ. 

  Μέσα στη χρονιά κατέκτησε δύο από τους τρεις μεγάλους τίτλους της καριέρας του και έγινε πλουσιότερος κατά 4 εκατομμύρια ευρώ. 

Αυτός ήταν ο ένατος τελικός καριέρας για τον 21χρονο Έλληνα πρωταθλητή, έχοντας κερδίσει έως τώρα τους τέσσερις. Με τη νίκη του αυτή ο Τσιτσιπάς, έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001 και ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά.

O Τσιτσπάς, θα φύγει απ’το Λονδίνο με 1300 βαθμούς ATP και θα πλησιάσει σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ και θα προσθέσει στο λογαριασμό του το ποσό των 2.6εκ. δολαρίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ