Ο ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΧΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

88

Στα χωριά των πρώην καποδιστριακών δήμων Ξυλοκάστρου και Βόχας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η περιοδεία του υπ. Βουλευτή Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκου Ταγαρά.

Το πρωί ο κ. Ταγαράς επισκέφτηκε την Συκιά, το Ζεμενό, τα Στύλια, το Παναρίτι, τη Μάνα και τα Τρίκαλα. Στην Συκιά οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και ζήτησαν από τον πρ. αν. Υπουργό Περιβάλλοντος να φροντίσει να επισπευσθούν οι διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη για την ολοκλήρωση της μελέτης και την έναρξη των εργασιών. Μάλιστα, αναγνώρισαν στον κ. Ταγαρά πως στην διάρκεια της θητείας του ως νομάρχης, πραγματοποιήθηκαν τα πιο σημαντικά έργα προστασίας της παραλιακής ζώνης από την διάβρωση, χάρη στα οποία υπήρξε ανακούφιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από τη μεριά του ο κ. Ταγαράς, αφού αναγνώρισε το πρόβλημα, τόνισε πως «η επόμενη κυβέρνηση θα στηρίξει όποια αναγκαία έργα προκύψουν από την μελέτη».

Τα ζητήματα των υποδομών, ωστόσο, δεν σταματούν στην παραλιακή ζώνη. Ανεβαίνοντας προς τον ορεινό όγκο, οι κάτοικοι τόνισαν στον υπ. Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι οι οδικές υποδομές έχουν εγκαταλειφθεί. Σε πολλά σημεία υπάρχουν καθιζήσεις και σε άλλα σημεία πέφτουν βράχια -ακόμα και μέσα στην μέση του δρόμου. Ακόμα και ο δρόμος που οδηγεί στο Χιονοδρομικό -ένας δρόμος τον οποίο διασχίζουν τον χειμώνα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, χιλιάδες επισκέπτες- έχει ανάγκη συντήρησης. Ο κ. Ταγαράς υπενθύμισε πως στην διάρκεια της θητείας του η Νομαρχία και οι υπηρεσίες της είχαν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την συντήρηση των οδικών δικτύων σε όλη την Κορινθία. Και κατέληξε πως, παρά το γεγονός ότι η συντήρηση των οδικών δικτύων δεν είναι αρμοδιότητα της κεντρικής εξουσίας, ο ίδιος θα κάνει παρεμβάσεις, ώστε να προχωρήσουν έργα αποκατάστασης.

Στα Τρίκαλα, που αποτελούν τουριστικό προορισμό με μεγάλη δυναμική, ο κ. Ταγαράς τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον, αφού υπάρχουν προστατευμένες περιοχές NATURA.

Το απόγευμα ο κ. Ταγαράς επισκέφτηκε το Χαλκί, το Σουληνάρι, το Καλέντζι, το Κοκκώνι, το Βοχαϊκό, το Ζευγολατιό και το Βραχάτι. Εκεί τα σημαντικότερα προβλήματα που του έθεσαν οι κάτοικοι αφορούσαν το αγροτικό εισόδημα και την έλλειψη υδάτινων πόρων.
Ο υπ. Βουλευτής της Ν.Δ. ότι η αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα -τόσο της γεωργίας όσο και της κτηνοτροφίας- αποτελεί βασικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρθηκε ακόμα στις ανάγκες εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει γρήγορα τους αγρότες για τις καταστροφές που υφίστανται. «Οι πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον πρωτογενή τομέα στο πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι δύο», είπε ο κ. Ταγαράς. «Η πρώτη αφορά τα κίνητρα που θα δοθούν στους αγρότες, ώστε να δημιουργήσουν ομάδες παραγωγών και συνεργατικά σχήματα, τα οποία θα φορολογούνται με 10%.  Η δεύτερη αφορά την διεκδίκηση από την Ελλάδα της συμμετοχής της σε ειδικά ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης των γεωργών και των κτηνοτρόφων, ώστε να αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία και να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές…».
Τέλος, για την διαχείριση των υδάτινων πόρων ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά σε ένα έργο που γνωρίζει καλά, καθώς χρηματοδοτήθηκε, μελετήθηκε και σχεδιάστηκε στην περίοδο της θητείας του. Πρόκειται για το φράγμα Ασωπού, το οποίο ο ίδιος «ξεμπλόκαρε» ως αν. Υπουργός ΠΕΚΑ το 2014, κι έτσι τώρα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις προθεσμίες και να δώσει ανάσα σε χιλιάδες Κορίνθιους αγρότες.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Νίκου Ταγαρά
υπ. Βουλευτή Ν. Κορινθίας
πρ. αν. Υπουργού ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχη Κορινθίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ