Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΦΩΤΟ

104
KODAK Digital Still Camera

Την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου, Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου & συνιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, πλαισιωμένων υπό ιερέων της Ι. Μητροπόλεως μας.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος, αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή του «παραλυτικού της Καπερναούμ», εκθείασε την πίστη των τεσσάρων ανθρώπων, οι οποίοι «χάλασαν» την στέγη για κατεβάσουν τον παράλυτο μπροστά στον Χριστό, τονίζοντας ότι αυτή η βαθειά πίστη στον Θεό δεν στηρίζεται σε κανένα φιλοσοφικό σύστημα ή κοινωνικό κίνημα, ούτε στην λογική επεξεργασία των πραγμάτων, παρά μόνον στην πραγματική  εμπιστοσύνη προς το Πρόσωπο Του.

Περισσότερα ΕΔΩ:

Καταλήγοντας το εμπνευσμένο κήρυγμα του ευχήθηκε σε όλους ο Θεός να ενδυναμώνει την πίστη – εμπιστοσύνη μας προς Αυτόν.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Άνθιμο,  ο οποίος ευγενικά ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του και μη φειδόμενος κόπων επεσκέφθηκε επί τριημέρω την Ι. Μητρόπολή μας συνεισφέροντας σημαντικά στην πνευματική κατάρτιση του Κορινθιακού Ποιμνίου και στην πνευματική εισαγωγή του στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Εξ αυτού του προσέφερε εκ μέρους των Ιερέων του  Ι. Ναού ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο, ώστε να το φέρει και να θυμάται την εδώ παραμονή του.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο οποίος και διηκόνησε τον Ιερό Άμβωνα αναφερόμενος στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι μπορεί αυτή την περίοδο να αλλάζει ολόκληρο το τυπικό των Ι. Ακολουθιών, ωστόσο η Εκκλησία δεν επηρεάζεται από το ανθρώπινο Πάθος του Χριστού, αλλά από την χαρά, την λαμπρότητα και το εορταστικό μήνυμα της Αναστάσεως Του.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε, για μία ακόμη φορά, τον άγιο Αλεξανδρουπόλεως και προσκάλεσε όλους τους Κορινθίους Πιστούς να δράξουν την ευκαιρία της εδώ παραμονής του και να παραστούν, την Δευτέρα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, στις καθιερωμένες εσπερινές Κατηχητικές συνάξεις πνευματικού καταρτισμού με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού»  όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος θα ομιλήσει με θέμα: «Η νεοφιλελεύθερη πολιτική και η Ορθόδοξη Θεολογία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ