Ο Σκρέκας “τρολάρει” για τις αυξήσεις στο ρεύμα “Μην ξεχνάτε να σβήνετε τα φώτα”…

256
Σε συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας, την ώρα που ο περισσότερος κόσμος παραμιλάει για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και κοινοχρήστων λόγω θέρμανσης, προχώρησε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο έλεγε πως οι επιβαρύνσεις θα είναι της τάξης των 2-3 ευρώ, μπροστά στο τσουνάμι αυξήσεων και την περιβόητη έκπτωση που δεν έχουν δει πολλοί καταναλωτές, τώρα μας συμβουλεύει να μην ξεχνάμε να σβήνουμε τους θερμοσίφωνας και τα φώτα.

«Η προσπάθεια πρέπει να είναι η εξοικονόμηση στο ρεύμα. Δεν ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα και ένα φως ανοιχτό. Όλα αυτά τελικά κοστίζουν στην τσέπη», δήλωσε χθες στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

«Για την ίδια κατανάλωση στο τετράμηνο πλήρωσα πέρυσι 280 ευρώ. Φέτος πλήρωσα 340 ευρώ, ενώ θα πλήρωνα 410-420 ευρώ, αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις» είπε φέρνοντας ως παράδειγμα τον λογαριασμό που κλήθηκε να πληρώσει ο ίδιος.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Τις δηλώσεις αυτές δεν άφησε ασχολίαστες η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας πως «ο κ. Σκρέκας όταν μιλάει ή θα λέει ψέματα ή θα προκαλεί τους πολίτες».

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει τα εξής:

«Τέλος Σεπτεμβρίου υποστήριζε ότι η αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος θα είναι δύο-τρία ευρώ, οι λογαριασμοί όμως έρχονται τρεις- τέσσερις φορές αυξημένοι.

Σήμερα όμως κατάφερε να εξοργίσει τον κόσμο με όσα είπε. Αντί για μέτρα προστασίας πρότεινε στους πολίτες να μην ξεχνάνε ανοιχτό τον θερμοσίφωνα και τα φώτα.

Το να υποτιμά με τόσο χυδαίο τρόπο ο υπουργός την νοημοσύνη πολιτών, που βρίσκονται σήμερα σε οικονομικό αδιέξοδο, δείχνει τον βαθμό της ηθικής παρακμής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η κοινωνία απαιτεί άμεσες πρωτοβουλίες: Παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική για την μείωση της τιμής του ρεύματος. Μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο. Άμεση αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την κοινωνία απέναντι στην ακρίβεια. Έχει έρθει η ώρα να φύγουν».