Ο σύλλογος Ι.Υ.Κορινθίας καλεί τους εργαζόμενους στην πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 20 Οκτώβρη

1647

Ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Κορινθίας, καλούμε τους εργαζόμενους, να στηρίξουν την πανυγειονομική απεργία, που θα γίνει την Πέμπτη 20 Οκτώβρη.

 

Μετά από τρία χρόνια πανδημίας η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στο χώρο της υγείας.

Με μερικές εκατοντάδες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων γιατρών, προσπαθεί να μας πείσει ότι δίνει λύσεις στις χιλιάδες ελλείψεις. Εντατικοποίηση, κακοπληρωμένη δουλειά, απλήρωτες εφημερίες. Συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται. Αυτο βιώνουν οι υγειονομικοί, και την ίδια ώρα ολόκληρα τμήματα και κλινικές κλείνουν κάνοντας χειρότερο το πρόβλημα. Όπως το νοσοκομείο Κορίνθου, θέμα συζήτησης σε όλη τη Κορινθία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν ότι η κυβέρνηση παίρνοντας το νήμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ετοιμάζει νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν Υγεία, που μέσα σε όλα τα προβλήματα τους με την μείωση του εισοδήματος τους και την ακρίβεια σε κάθε επίπεδο της ζωής τους, θα πρέπει να βάζουν το χέρι στη τσέπη για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Το μέλλον είναι δυσοίωνο με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, την καθιέρωση μερικής απασχόλησης και στους γιατρούς, την δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ.

Ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Κορινθίας, στηρίζουμε τον αγώνα των γιατρών που όλα αυτά τα χρόνια με τη ντουντούκα στο χέρι αγωνίζονται να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία, παράλληλα με τα καθήκοντά τους, με τα μέτρα καταστολής των αγώνων τους να αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Με την κυβέρνηση να τους σέρνει στα δικαστήρια, με το εισόδημα τους να έχει μειωθεί πάνω από το 40%.Την ίδια ώρα που αποδίδονται δις ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Απαιτούμε να μην τολμήσουν να καταθέσουν το κατάπτυστο νομοσχέδιο στη Βουλή. Και να ικανοποιήσουν άμεσα τα αιτήματα πάλης των νοσοκομειακών γιατρών:

 

. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών και της ειδικής αποζημίωσης.

. Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί η καταργηθεί. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας.

.Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων.