Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.- Αυθαίρετες μετακινήσεις και τοποθετήσεις απο την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου

118

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

Δεν είναι ούτε μία – ούτε δύο οι αυθαίρετες μετακινήσεις και τοποθετήσεις που έκανε η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου.

Μετά τις αυθαίρετες μετακινήσεις – τοποθετήσεις Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας σε άσχετες από άποψη αρμοδιοτήτων υπηρεσίες, ήρθαν στο φως οι καταγγελίες και για άλλες αυθαιρεσίες στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Η «αυτοκρατορική» λογική της Περιφερειακής Αρχής της ΝΔ απαξιώνει επιστημονικό δυναμικό, τσαλαπατά βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, ακόμα και τις ελάχιστες προβλεπόμενες από τον υπαλληλικό κώδικα δικλίδες.

Αυτά εκτός των άλλων αποτυπώνονται στην υπ’ αριθμ. 187038/18-06-2021 Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την «Επανατοποθέτηση προϊσταμένων και κατανομής προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Συγκεκριμένα :

-Μετακίνησε υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής με πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής από το Τμήμα Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στο Τμήμα  Οικονομικής Υποστήριξης, Προσόδων και Περιουσίας της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού!!!

Καταγγέλλουμε και αυτές τις αυθαίρετες μετακινήσεις – τοποθετήσεις, που υπηρετούν σκοπιμότητες και έρχονται σε αντίθεση με τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι συνάδελφοι αλλά και ρυθμίσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Οι αποφάσεις αυτές φέρνουν στην επιφάνεια:

  • Την ανάγκη αντιμετώπισης του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας
  • Του σεβασμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων
  • Την ανάγκη νομοθέτησης υποχρεωτικού καθορισμού σε κάθε Οργανισμό και της κατανομής σε κάθε οργανική μονάδα των οργανικών θέσεων κατά κατηγορίες, κλάδους, και ειδικότητες του μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού.

Απαιτούμε:

  • Από την Περιφερειακή Αρχή την ανάκληση όλων των αυθαίρετων μετακινήσεων – τοποθετήσεων των υπαλλήλων.
  • Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ