Ο Τατούλης ζητάει την κατάργηση των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών…!!! αποτελούν τροχοπέδη στα σχέδια του…

92

Σε υψηλούς τόνους τοποθετούνται 41 Χωρικοί Ατνιπεριφερειάρχες της χώρας απέναντι στις προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του «Καλλικράτη», που οδηγούν στην κατάργηση των περιφερειακών ενοτήτων μεταξύ αυτών και οι πέντε της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπέρ της κατάργησης του ρόλου των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών «καθότι -όπως είπε-αποτελεί τροχοπέδη στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση», τάχθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), χθες με θέμα τις απόψεις και τις προτάσεις της επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε για τον κεντρικό στόχο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης που πρέπει να έχει ως σκοπό η ΕΝΠΕ.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η ΕΝΠΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα και να μην επικεντρωθεί μόνο στο θέμα του εκλογικού Νόμου.

Σημείωσε ότι η Περιφερειακή Διακυβέρνηση πρέπει να αποτελεί το πρώτιστο θέμα και ότι με το νέο Νομοσχέδιο θα πρέπει να απαλλαγούμε από τα κατάλοιπα των Νομαρχιών και να ενισχυθεί ο ρόλος των Συλλογικών Οργάνων στην Αυτοδιοίκηση.

Η παραπάνω τοποθέτηση του Περιφερειάρχη πηγάζει σαφώς από την βιωματική του εμπειρία, κυρίως σε σχέση με την Περιφερειακή Μεσσηνίας αλλά και την Κορινθία Αλιφέρη και Δέδες έκαναν το λάθος να έχουν δική τους γνώμη κάτι που η δημοκρατία του Τατούλη δεν το αντέχει και τους έστειλε “αδιάβαστους”βάζοντας στη θέση τους τα δικά του παιδιά …που δεν μιλάνε δεν λαλάνε η μάλλον λένε μονίμως  ναι στον αρχηγό.

Η ενίσχυση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας αποτελεί μονόδρομο για τη λύση πολλών προβλημάτων της χώρας. Ο κ. Τατούλης επεσήμανε για άλλη μια φορά την άποψη του για την κατάργηση του ρόλου των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών καθότι αποτελεί τροχοπέδη στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ