Ο Όμιλος ΟΤΕ μια εταιρεία ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας…συρρικνώνεται διαρκώς

68

Ο Όμιλος ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία παρουσιάζει αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 88%, ενώ την ίδια περίοδο οι αποδοχές του προσωπικού μειώθηκαν κατά 55%.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ- ΟΤΕ) προκειμένου να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας δέχθηκε μείωση αποδοχών 9,5% με ρήτρα «μη απολύσεων». Αντί αυτή η υπεύθυνη και παραγωγική στάση των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας να οδηγήσει σε συναινέσεις και την εμπέδωση κλίματος παραγωγικών επενδύσεων, η Διοίκηση του Ομίλου επιλέγει την ρήξη. Δεν δέχεται την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με δόλιο στόχο την λήξη της υφιστάμενης Σ.Σ.Ε., ώστε να προχωρήσει σε απολύσεις δυναμιτίζοντας τις εργασιακές σχέσεις.

Σε μια περίοδο που ο Όμιλος ΟΤΕ εμφανίζει κέρδη της τάξης των 1,2 δις ευρώ, στοχεύοντας στη μετάβαση στην εποχή του 5G, οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές θυμίζουν εποχές της δεκαετίας του ’70:

. Μια νέα τηλεφωνική σύνδεση απαιτεί τουλάχιστον ένα (1) μήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί.

. Μια άρση βλάβης τουλάχιστον 1,5 μήνα.

. Οι καταγεγραμμένες βλάβες ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες.

. Η πρώτη γραμμή παραμένει υποστελεχωμένη και παρά την υπερπροσπάθεια των συναδέλφων, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών για άμεση εξυπηρέτηση.

Ο Όμιλος ΟΤΕ από μια εταιρεία ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, με καινοτομίες στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, με επενδύσεις και κυρίαρχο ρόλο στο εξωτερικό, έχει μετατραπεί σε μικρό παίκτη περιορισμένο στα όρια της ελληνικής επικράτειας και συρρικνώνεται διαρκώς.

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση διακηρύσσει ως κυρίαρχη εθνική προτεραιότητα την επιστροφή των επιστημόνων και τον τερματισμό brain brain, η Διοίκηση του Ομίλου δεν πληρώνει τα πτυχία του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού και ‘’ επιβραβεύει’’ τους κόπους της ελληνικής οικογένειας προσλαμβάνοντας νέους καταρτισμένους με μισθό 300 ευρώ!!!

Με αυτές τις συνθήκες θα αναπτύξει ο ΟΤΕ την 5g τεχνολογία και θα οδηγήσει την επιχείρηση και τη χώρα στη νέα εποχή;

Οι εργαζόμενοι καθημερινά αγωνιζόμαστε να ανταποκριθούμε στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις και προσδοκίες των καταναλωτών. Διεκδικούμε την αξιοπρέπεια μας και το δικαίωμά μας στην εργασία.       

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ