Πάρε «πατριώτη» το δωδεκάωρο…

84

Ο Σεμπάστιαν Κούρτς, το ανερχόμενο αστέρι των συντηρητικών της Αυστρίας αλλά και της Γερμανίας είναι από τους πρωτοπόρους στην δημιουργία του «φρουρίου Ευρώπη». Αιτιολογεί την κίνηση του για κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων με το επιχείρημα ότι κινδυνεύει η γηραιά ήπειρος, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια κατοίκους, από δεκάδες χιλιάδες μετανάστες. Λέτε να κρύβει και σε αυτή του την πολιτική θέση μια άλλη αλήθεια; Μήπως θέλει να κλείσει τα σύνορα για να μην του φύγουν οι νέοι σκλάβοι λόγω δωδεκάωρου;

Μια είδηση που δεν έπαιξε πολύ (έως καθόλου) μας έρχεται απ’ την Αυστρία. Την χώρα με την συντηρητικό-φασιστική κυβέρνηση συνεργασίας.

Εκεί βγήκαν σύμφωνα με την αστυνομία 80.000 άνθρωποι στους δρόμους για να διαδηλώσουν στην Βιέννη κατά του νέου νομικού πλαισίου για τα εργασιακά δικαιώματα. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Η «πατριωτική» κυβέρνηση που τάχα μου τόσο νοιάζεται για την ευημερία των πολιτών της, προτείνει ως μέτρο για την καλοπέραση του λαού το δωδεκάωρο και φυσικά το εξαήμερο. Σχεδιάζει μάλιστα μια ρύθμιση κατά την οποία όποιος εργαζόμενος αρνείται να εκτελέσει τα καθήκοντα του, ως σκλάβος του εργοδότη, για παραπάνω από δέκα ώρες την ημέρα θα πρέπει να έχει σοβαρούς λόγους.

Έτσι τα συνδικάτα μάλλον – αν και αργά – κατάλαβαν ότι η υπόσχεση του Καγκελάριου Κούρτς για ευημερία των Αυστριακών αφορούσε απλά και μόνο τους εργοδότες και τις πολυεθνικές. Το εν λόγω νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Αυστριακή βουλή. Τα συνδικάτα απαιτούν δημοψήφισμα.

Σημειώνεται ότι ο Σεμπάστιαν Κούρτς, το ανερχόμενο αστέρι των συντηρητικών της Αυστρίας αλλά και της Γερμανίας είναι από τους πρωτοπόρους στην δημιουργία του «φρουρίου Ευρώπη». Αιτιολογεί την κίνηση του για κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων με το επιχείρημα ότι κινδυνεύει η γηραιά ήπειρος, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια κατοίκους, από δεκάδες χιλιάδες μετανάστες. Λέτε να κρύβει και σε αυτή του την πολιτική θέση μια άλλη αλήθεια; Μήπως θέλει να κλείσει τα σύνορα για να μην του φύγουν οι πολίτες νέοι σκλάβοι λόγω δωδεκάωρου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ