«Πέρασε» η τροπολογία – σκάνδαλο για ΠΑΟΚ – Ξάνθη

53

Ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές για την τροπολογία για το ποδόσφαιρο. Υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές και κατά 90 βουλευτές.

Στις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά τις ομάδες ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Εφεξής θα αφαιρούνται βαθμοί, από 5 έως 10, από τις ομάδες που υποπίπτουν σε βαρύτατα αδικήματα, ενώ δεν θα υποβιβάζονται.

Από τη συζήτηση για την τροπολογία αποχώρησαν από το Κοινοβούλιο οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας.

Κατόπιν τούτου, η ηγεσία της ΝΔ έθεσε αυστηρά θέμα κομματικής πειθαρχίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το κόμμα είναι υπεράνω του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ. Υπό συνθήκες ονομαστικής ψηφοφορίας, θα καταγραφούν οι πολιτικές συμπεριφορές όλων των βουλευτών, κυρίως εκείνων της Β. Ελλάδας οι οποίοι κατ΄ ιδίαν δήλωναν το τελευταίο 24ωρο αντίθετοι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και κυρίως αντίθετοι με τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Πολιτικό παρασκήνιο

Για «άρωμα διαπλοκής πίσω από την απόπειρα υποβάθμισης του ΠΑΟΚ» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός και καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών του ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένας από τους καθρέπτες του πολιτικού μας συστήματος. Επιλεκτική απόδοση της δικαιοσύνης με εισηγήσεις για την επιβολή σκληρών ποινών σε “ενοχλητικές” του συστήματος ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, αντανακλούν το ύφος και το ήθος της εξουσίας» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Μάρδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, που σχολίασε σχετικά: «Στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθη κυβέρνηση επέδειξε επιπολαιότητα, αναξιοπιστία, έλλειψη σοβαρότητας, υποτίμηση γεγονότων, φοβικότητα. Όλα όσα κάνει και στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς τι επικίνδυνα θα έκανε σε σοβαρά θέματα, όπως Ονοματολογικό και Κυπριακό».

Με δηλώσεις στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σταύρος Κοντονής καυτηρίασε την κυβερνητική παρέμβαση στα τεκταινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι επιβάλλονται ποινές, ενώ μια υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα. Παράλληλα στάθηκε στο γεγονός ότι με την απόφαση αυτή διασαλεύεται κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατίας.

«Είναι μια απαράδεκτη τροπολογία. Επεμβαίνει μεσούσης μιας εκκρεμοδικίας. Έλεγαν ότι εγώ επεμβαίνω ως υφυπουργός Αθλητισμού, τώρα τι λένε; Σε λίγο θα διαμορφώνουν τη βαθμολογία και θα δίνουν το πρωτάθλημα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτη η μεθοδολογία. Η ΕΕΑ εξέδωσε μια απόφαση και απορώ πώς σκέφτηκαν να μεθοδεύσουν αυτή την απόφαση. Μεσούσης μιας εκκρεμοδικίας διαμορφώνεται ένας πίνακας ποινών. Έκανα μια πρόβλεψη χθες, ότι μέχρι το βράδυ η κυβέρνηση θα το σκεφτεί, γιατί αυτό το πράγμα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και φέρνει κίνδυνο grexit. Τελικά προχώρησε».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη επισήμανε: «Όταν ένας υπουργός ή οποιοσδήποτε κρατικός λειτουργός δεν τηρεί τον νόμο απαρέγκλιτα και το ίδιο για όλους, θα βρεθεί κατηγορούμενος από όλους. Είχα πει να προσέξει τι κάνει και τι λέει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ