Πέτρος Τατούλης”Οφείλουμε όλοι οι Αιρετοί να βάλουμε”φρένο” στην οπισθοδρόμηση”

512
Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση! Αυτή ήταν η εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ το 2016!
Έξι χρόνια μετά, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο “Ι Βελλίδης” χθες 17/9/2021 με θέμα: “Η Ευρώπη της επόμενης ημέρας-Ο κρίσιμος ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων”, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής των Περιφερειών, ,πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Οι τριακόσιες Περιφέρειες και οι ενενήντα χιλιάδες Δήμοι της Ευρώπης έχουν ένα νέο ρόλο. Είναι επιτέλους η ώρα και στη Χώρα μας να κάνουμε το επόμενο βήμα, να περάσουμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Για την επόμενη μέρα των συμπολιτών μας».
Φυσικά η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση που θα καθιστά την Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της λήψης των αποφάσεων, απαιτεί πράξεις και όχι λόγια…Εύχομαι ο κύριος Τζιτζικώστας αυτό που λέει να το εννοεί και να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ως Πρόεδρος της ΕΝΠΕ για τη διοργάνωση έκτακτου Συνεδρίου όπου θα ληφθεί απόφαση καταγγελίας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και την απαξίωση των Συλλογικών της Οργάνων!
Η πολιτική άποψη που διατυπώνει συνεχώς ο κύριος Νίκας του “yes man” σίγουρα είναι σε αντίθετη κατεύθυνση…αλλά ευτυχώς υπάρχει και η “άλλη άποψη”!
Οφείλουμε όλοι οι Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης που κατέχουμε θεσμικό ρόλο να κινητοποιηθούμε δυναμικά και να απαιτήσουμε να μπει “φρένο” στην οπισθοδρόμηση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ