Πέτσας”Έρχεται αυστηρότερη απαγόρευση κυκλοφορίας”…κουβέντα για τις τράπεζες

72

Το πλήθος των παραβιάσεων που παρατηρήθηκαν σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας έκανε την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων μέτρων

Αυτό αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού και παραβίασης των ορίων ασφαλείας, που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι παρατηρείται κατάχρηση, τόσο στον ημερήσιο αριθμό μετακινήσεων, όσο και στη διάρκειά τους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθούν συγκεκριμένοι χρονικοί περιορισμοί με τους πολίτες «να βγαίνουν μία-δύο φορές, συνδυάζοντας τις μετακινήσεις τους, να είναι σύντομες».

«Θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό και την αποστολή στο 13033, ώστε να αναφέρεται η ώρα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ότι το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης εξετάζεται να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε πόλεις όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο φετινό, διαφορετικό, όπως το έχει χαρακτηρίσει η κυβέρνηση, Πάσχα που θα κάνουμε. Ο Στέλιος Πέτσας είπε χαρακτηριστικά ότι φέτος «δεν θα σουβλίσουμε αρνί».

Σε ερώτηση σχετικά με τη Μεγάλη Εβδομάδα, σημείωσε ότι, σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τελεστούν οι Θείες Λειτουργίες, κεκλεισμένων των θυρών.

«Αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε αρνί στην αυλή, δεν θα πάμε στην Εκκλησία, θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας, γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε, για μια στιγμιαία επιπολαιότητα, να χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν συγκεκριμένες απαγορεύσεις για το σούβλισμα του αρνιού λέγοντας: «Θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Ας μη γελιόμαστε μεταξύ μας, είναι ένα σημείο (σ.σ. ο χώρος του σουβλίσματος) που μαζεύεται κόσμος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ