Πακέτο «κόκκινων» δανείων αξίας 2,3 δισ. ευρώ βγάζει προς πώληση η τράπεζα Πειραιώς

99
Τη σκυτάλη της πώλησης χαρτοφυλακίου “κόκκινων” δανείων σε funds (εταιρείες διαχείρισης δανείων) έλαβε την Παρασκευή η Τράπεζα Πειραιώς​ από τις τρεις υπόλοιπες συστημικές Τράπεζες την Eurobank, την Εθνική και την Alpha Bank που έχουν ήδη προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις πώλησης ανεξόφλητων δανείων.
Η Τράπεζα Πειραιώς άνοιξε τη διαδικασία για την πώληση χαρτοφυλακίου 200.000 μη εξυπηρετούμενων δανείων συνολικής αξίας 2,3 δις ευρώ,τα οποία είχαν χορηγηθεί, χωρίς εξασφαλίσεις, σε 130.000 δανειολήπτες πριν από την οικονομική κρίση ,και καταγγέλθηκαν το 2009.
Η ονομαστική αξία των δανείων είναι 1,1 δις ευρώ και τα υπόλοιπα 1,2 δις ευρώ προήλθαν από συμβατικούς τόκους και τόκους υπερημερίας. Το χαρτοφυλάκιο των «κόκκινων» δανείων έχει την κωδικοί ονομασία “Arctos ” και περιλαμβάνει ανεξόφλητες οφειλές από καταναλωτικά δάνεια (σε ποσοστό 70%) και πιστωτικές κάρτες (σε ποσοστό 30%) που είχαν χορηγηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς αλλά και άλλες Τράπεζες που απορρίφθηκαν από την ίδια τα τελευταία χρόνια.(ΑΤΕ, Λαϊκή, Κύπρου κλπ).
Η μέση αξία των δανείων ανά οφειλέτη είναι 17.000 ευρώ.Ο ι υποψήφιοι αγοραστές του παραπάνω χαρτοφυλακίου δανείων καλούνται από την Τράπεζα να υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές αγοράς στις 23 Φεβρουαρίου με επιδίωξη να κληθούν για την υποβολή τελικών προσφορών στα μέσα Απριλίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία εκχώρησης του πακέτου “κόκκινων” δανείων με την ονομασία “Arctos “ύψους 2,3 δις ευρώ.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/02/23.html#ixzz56D4fquiH

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ