Πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis μειώθηκε η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ…

96

Στις 8,2 ποσοστιαίες μονάδες έχει μειωθεί η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 23,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 15,7%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,3% και το ΚΚΕ με 4,4%. Κάτω από το 3% στην πρόθεση ψήφου βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων (1,6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,6%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (1,3%) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,2%), ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, συγκεντρώνει μόλις το 0,6%.

Σημειώνεται ότι η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ διαμορφωνόταν στο 13,3% τον Μάρτιο του 2017 στην πρόθεση ψήφου.

Η διαφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βρίσκεται πλέον στο 6,5%, ωστόσο, οι εκτιμήσεις είναι ρευστές καθώς το ποσοστό της «μετέωρης ψήφου», που προέρχεται κυρίως από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει πολύ υψηλό.

Παράλληλα οι πολίτες φαίνεται πως διαφωνούν με το αίτημα της αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ και ΝΔ) για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εντός του 2018, ζητώντας στην πλειονότητά τους ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας ή διπλές κάλπες το 2019.

Για τον χρόνο των εκλογών, το 44% δηλώνει πως επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν στην ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας το 2019, ενώ το 8% εμφανίζεται θετικό σε διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές το 2019.

Αντίθετα, υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται το 29%, ενώ ένα επιπλέον 11% ζητάει διεξαγωγή εκλογών μέχρι το τέλος του 2018.

Πηγή: insider.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ