ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΦΩΤΟ

112

Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καλλιθέας Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020. Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί, Ιερείς από την πόλη της Κορίνθου και ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Ιωάννης Χαμάλης.

Τον Θείο λόγο κήρυξε, με την σεπτή εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο οποίος στηριζόμενος στην Ευαγγελική ρήση «Τὸ δὲ παιδίον ηὔξανε καὶ ἐκραταιοῦτο πνεύματι, καὶ ἦν ἐν ταῖς ἐρήμοις ἕως ἡμέρας ἀναδείξεως αὐτοῦ πρὸς τὸν Ἰσραήλ» (Λουκ. α΄, 80), αναφέρθηκε στον ασυνήθιστα δύσκολο δρόμο της ασκήσεως και της αυταπαρνήσεως, που διήγε ο «μείζων ἐν γεννητοῖς γυναικῶν» (Λουκ. ζ΄, 28), προκειμένου να προλειάνει την οδό του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και να προετοιμάσει τις ψυχές των ανθρώπων να δεχθούν το κήρυγμα του Θεανθρώπου.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος απηύθηνε ευχές και ευλογίες προς τους ευσεβείς Πιστούς και τους προέτρεψε να αλλάξουν τρόπο σκέψης και ζωής, δηλαδή να μετανοήσουν, κατά το κήρυγμα του Προδρόμου, ώστε να υποδεχθούν στις ψυχές τους τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας Ιησού Χριστό!

    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ