Παπαθανάσης: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται στα καταστήματα που θα ανοίξουν

105

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα που θα ανοίξουν σταδιακά από τις 4 Μαΐου ειδικά ως προς τα πόσα άτομα θα μπορούν να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή μέσα στα καταστήματα αυτά παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε ένα κατάστημα με εμβαδόν 130 τετραγωνικών μέτρων επιτρέπονται συνολικά 14 άτομα, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να τηρείται ο κανόνας δύο μέτρα απόσταση μεταξύ ατόμων και υποχρεωτικά μάσκες στα καταστήματα.

Μάλιστα, εξήγησε ότι οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής – Απελευθερώνεται το ωράδιο λειτουργίας από 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ το Σάββατο.

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές όπως επίσης ότι παραμένει ο περιορισμός της διάθεσης αντισηπτικών και οινοπνεύματος στα σούπερ μάρκετ.

Επίσης, είπε ότι στις 11 Μαΐου επαναλειτουργούν όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου καθώς και οι σχολές οδηγών, με μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, στις 18 Μαΐου ανοίγουν πάρκα, κήποι και καταστήματα ΟΠΑΠ, με δεδομένους περιορισμούς και την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, αλλά όχι τα καταστήματα εστίασης εντός αυτών.

Ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι τηρείται υποχρεωτικά η ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών σε καφετέριες και καταστήματα εστίασης και διευκρίνισε ότι στο 5ο στάδιο του χρονοδιαγράμματος θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και οι θερινοί κινηματογράφοι, αλλά με περιορισμό ως 60% της χωρητικότητάς τους.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα θα ελέγχονται αυστηρά και θα υπάρχουν βαριά πρόστιμα στους παραβάτες.

topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ