Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

72

Για τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ΙΧ οχημάτων, η κυβέρνηση σχεδιάζει την παράταση προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και για την κατάθεση πινακίδων.

Ο ρυθμός πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ήταν αρκετά αργός φέτος και πολλοί ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων, δεν έχουν πληρώσει ακόμη τα τέλη για το 2020. Ακόμη δεν έχει οριστικοποηθεί, ωστόσο η τελική απόφαση θα παρθεί στις 31 Δεκέμβρη, την ημέρα δηλαδή που λήγει η ισχύουσα προθεσμία πληρωμής. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, ώστε να μην πληρώσουν τα τέλη του 2020.

Όσοι δεν πληρώσουν εντός προθεσμίας το ποσό που αναλογεί στο αυτοκίνητό τους, θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 100% των τελών εάν πρόκειται για δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ. 50% των τελών σε πρόστιμο, θα πληρωθεί αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο, ενώ 30 ευρώ πρόστιμο θα πληρωθεί αν τα τέλη είναι λιγότερα από 30 ευρώ. Από την άλλη για την κατάθεση πινακίδων, απαιτείται δήλωση ακινησίας, αστυνομική ταυτότητα, υπεύθυνη δήλωση στάθμευσης σε ιδιωτικό χώρο και εξουσιοδότηση, αν το όχημα ανήκει σε τρίτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ