Παρέμβαση Μ.Ασημακόπουλου κατά του Δημάρχου Κορινθίων για την αγορά οικοπέδου στην Μπαθαρίστρα

135

Δήλωση – Ανακοίνωση Του νόμιμου εκπροσώπου της Κίνησης ΕΜΠΡΟΣ Υποψηφίου Δημάρχου Κορινθίων,

πρώην Δημοτικού Συμβούλου Ασημακόπουλου Μάριου Διδάκτορος Γεωλογίας

Δημότες εμβολιαστείτε από κάθε ιό.

Γιατί επικοινωνώ τώρα και μάλιστα για ένα φαινομενικά ασήμαντο θέμα, την αγορά του χώρου στην Μπαθαρίστρα, για Αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κορινθίων.

Πριν πάρω θέση πάνω σε αυτό το θέμα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης Κορίνθιος/α τα παρακάτω:

 η παράταξη μας όποιο θέμα τίθεται για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις επιμέρους επιτροπές που συμμετέχει στην πλειοψηφία των θεμάτων ψηφίζει συνήθως θετικά όπως εξάλλου και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και εμείς μαζί ή και ξεχωριστά έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να γίνει συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις για μεγάλα και σημαντικά θέματα, πράγμα που δεν έχει γίνει. Τέλος πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι με την μετεκλογική αλλαγή των διατάξεων για την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ουσιαστικά έχουμε μειωμένων αρμοδιοτήτων αντιπολίτευση.

Εμείς πάντως έχουμε ως αρχή την λειτουργία της απλής αναλογικής και την εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων κάθε 1η Σεπτέμβρη.

Ας έρθουμε τώρα στο επίμαχο θέμα της αγοράς του οικοπέδου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Για το θέμα αυτό δεν έγινε συλλογική ενδοπαραταξιακή διαβούλευση ούτε συζήτηση με εμένα προσωπικά .

Εδώ τίθεται ένα θέμα προς συζήτηση: έπρεπε να ψηφίσει ο εκπρόσωπος της παράταξης στο Δημ. Συμβούλιο στην συγκεκριμένη πρόταση θετικά; όχι. Γιατί πέρα από μια σειρά λόγους που αναφέρθηκαν από την υπόλοιπη αντιπολίτευση τοποθεσία εκτός σχεδίου δημιουργία στην περιοχή βιομηχανικού πάρκου, τιμή κ.α. (η οποία δέχεται το γενικό σκεπτικό της σκοπιμότητας) εμείς ως παράταξη έχουμε πέρα από γενικό σκεπτικό της σκοπιμότητας και επιπλέον λόγο για την μη ψήφιση του.

Αποδυναμώνει έως απαξιώνει την βασική προεκλογική μας δέσμευση . Την παραχώρηση του χώρου του 6ο συντάγματος πεζικού στον Δήμο μας, σύμφωνα και με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Αλήθεια, τώρα θα είναι ευκολότερο να πει κάποιος τι τον θέλετε αυτό το χώρο αφού όλους τους χώρους για κατασκευή διοικητικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών και άλλων εγκαταστάσεων … τους έχετε, άρα μπορεί το στρατόπεδο να πουληθεί, σε τιμή ευκαιρίας, σε μια εταιρεία τύπου Ελληνικού και ,όσον αφορά στο πράσινο , θα ενταχθεί στο «Κορινθιακό Ελληνικό».

Από τα 300 στρέμματα του στρατοπέδου ο δήμος δικαιούται 120 στρέμματα , αλλά με τέτοιες μεθοδεύσεις δεν θα πάρει τίποτα, το σχέδιο εφαρμόζεται σιγά-σιγά για μια κλειστή πόλη μέσα στην Κόρινθο.

Εάν δεν κατάλαβε ο εκπρόσωπος μας στο δημοτικό Συμβούλιο την παγίδα τότε…κάθε γενικούρα περί ανέμων και υδάτων περιττή…..ραντεβού τον Σεπτέμβριο. 

 

Ασημακόπουλος Μάριος Αρχαία Κόρινθος 22/7/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ