«Παραλύει» η Αθήνα την Πέμπτη: Στάση εργασίας αύριο σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ -Προβλήματα και στις πτήσεις

91

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα έχει αύριο Πέμπτη το επιβατικό κοινό λόγω της συμμετοχής ορισμένων σωματείων στην 24ωρη απεργία -με στάση εργασίας- που έχει προκηρύξει από τις 7 Οκτωβρίου η ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας διεκδικώντας :

Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια στο άμεσο μέλλον, που θα αποτρέπουν τον συνωστισμό στις αποβάθρες.
Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων, που έχουν εξαγγελθεί, και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό.
Να γίνονται, με μέριμνα της Εταιρείας, τεστ για τον COVID- 19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.
Τέλος, δηλώνουν την αντίθεσή τους στο «κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας» και αγωνίζονται για φθηνά, γρήγορα, αξιόπιστα και ασφαλή Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τι θα γίνει με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ
Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με λεωφορεία και τρόλεϊ τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας, επομένως δεν θα συμμετάσχουν. Ωστόσο, η ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος) που αποτελεί δευτεροβάθμιο σωματείο, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο και υπάρχει το ενδεχόμενο μεμονωμένοι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία χωρίς περαιτέρω ανακοίνωση.

Στο μεταξύ στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και ο κλάδος της αεροναυτιλίας, με την ΕΕΕΚΕ (Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος), την ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ) και την ΕΝΗΜΑΕΚ (Ενωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας) να προχωρούν και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, οι Ελεγκτές (ΕΕΕΚΕ) εξήγγειλαν 5ωρες στάσεις εργασίας για την Κυριακή 18/10 από 13.30 έως 18.30 και τη Δευτέρα 19/10 από 07.30 έως 12.30. Αντίστοιχα η ΟΣΥΠΑ προχωρεί την Κυριακή σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 15:30 έως 18:30, και την Δευτέρα επίσης σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 12:30 έως 15:30 τοπική, ενώ οι ηλεκτρονικοί (ΕΝΗΜΑΕΚ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στην αεροναυτιλία αντιδρούν στη μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών, τα οποία όπως τονίζουν προέρχονται και αποδίδονται από το Eurocontrol χωρίς να επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος παρόλο που εγκαίρως είχαν κατατεθεί στο υπουργείο προτάσεις για στήριξη της αεροναυτιλίας μέσω των αποθεματικών της και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).
Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ