ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΦΩΤΟ

99
KODAK Digital Still Camera

 Την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο πανηγυρίζον Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γερασίμου Περαχώρας πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους, με την συμμετοχή της Μοναστικής Αδελφότητος και πλήθους πιστών, που έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη του εορτάζοντος Αγίου Γερασίμου του Νοταρά, του εκ Τρικάλων Κορινθίας καταγομένου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στο εκκλησίασμα αναφερόμενος αρχικώς στον θαυμαστό βίο του Αγίου δίδοντας έμφαση σε όλους τους σταθμούς της ζωής Του και στην κατάληξή του στην Κεφαλονιά. Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του με την ευχή ο Άγιος να αποτελέσει παράδειγμα, ώστε να μείνουμε πιστοί στο μονοπάτι, που χάραξαν οι πρόγονοί μας, και να μην τους προδώσουμε για τον εφήμερο υλισμό και την παροδική απόλαυση.

Το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018, αφού ετέλεσε το πενταετές μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδωνος στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού στο Λουτράκι, μετέβη στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου και χοροστάτησε στην επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή του Αγ. Αρτεμίου, προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας, προσκεκλημένος του Αστυνομικού Δ/ντου Κορινθίας Ταξιάρχου κ. Σπ. Σκλάβου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ισθμό της Κορίνθου και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εξατομικευμένης Ιατρικής Ισθμού, ιδιοκτησίας του κ. Αθανασίου (Σούλη) Κωνσταντόπουλου, Μεγάλου Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεώς μας και υποδέχθηκε την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, η οποία είχε ως προορισμό την Τρίπολη, έδρα της Ι. Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, προς αγιασμό των εκεί πιστών.

Την Τιμία Ζώνη μετέφερε ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της ως άνω Ι. Μονής του Αγίου Όρους, με την συνοδεία του και Την έθεσε σε ολιγόωρο προσκύνημα στους αυθορμήτως συγκεντρωθέντες πιστούς, ενώ, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, υπεσχέθη να Την φέρει, σε χρόνο κατάλληλο, και στην Ι. Μητρόπολή μας.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ