Παστός μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο με πατάτες

102

Οι συνταγές με παστό μπακαλιάρο είναι αμέτρητες. Αποτελεί
ένα από τα πιο συνηθισμένα παστά ψάρια στο εδεσματολόγιο πολλών περιοχών
. Τα σκήπτρα στο πλήθος των συνταγών με
μπακαλιάρο λέγεται ότι κρατούν η Πορτογαλία και η Ισπανία γιατί το
εμπόριό του ελεγχόταν για αιώνες από τις χώρες αυτές και είχε ενταχθεί δυναμικά στη διατροφή τους. Η ίδια η λέξη μπακαλιάρος έχει πορτογαλική προέλευση (bacalhau).

Στο δικό μας το  εδεσματολόγιο .υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμοί του μπακαλιάρου με
άλλα υλικά. Από χόρτα και όσπρια μέχρι πράσα και κρεμμύδια και διάφορα
λαχανικά, ακόμη και με ρύζι! Από βραστός και τηγανητός ως μαγειρευτός με
διάφορα συνοδευτικά. Ο «φτωχογιάννης» , έθρεψε γενιές και γενιές και έχει περίοπτη
θέση στο τραπέζι μας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο webkorinthos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ