ΠΕΡΑΧΩΡΑ – Ανοίγει τις Πόρτες του το Λαογραφικό Μουσείο

89

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε πως το
Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας ανοίγει τις πύλες του για το κοινό από τις 15 Ιουνίου 2020 ! Βέβαια έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών

Επιβιβαστείτε γιατί το ταξίδι πίσω στο χρόνο…ξεκινάει!!

Θερινό ωράριο λειτουργίας
Τετάρτη – Παρασκευή – Κυριακή
11:00 – 13:00
19:00 – 21:00
Για τις υπόλοιπες ημέρες καλέστε για ραντεβού 6988521293
Είσοδος ελεύθερη

Η δημιουργία του Μουσείου αυτού στηρίχθηκε στο ευγενές όραμα μιας «Κιβωτού Πολιτισμού» όπου συγκεντρώνει, διασώζει, ερευνά και προβάλλει την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά του χωριού Περαχώρας Κορινθίας που έχει προσφέρει πολλά στην νεότερη ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας βρίσκεται στο κέντρου στου χωριού, σε ένα διώροφο κτίριο ευγενικής χορηγίας του κ. Γεωργίου και ιδρύθηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία του κ. Γεωργίου και της Μαρίκας Γεωργίου.
Στόχος μας είναι η διάσωση και προβολή αντικειμένων του νεότερου πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής και τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού και αντικειμένων του χωριού της Περαχώρας.

Στο Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας μπορείτε να δείτε μικρές θεματικές ενότητες που αφορούν την καθημερινή, αγροτική και την ποιμενική ζωή, τη γεωργική βιοτεχνία, την υφαντική τέχνη.

πηγή-https://atnews.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ