ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ !

82

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ !

Το σοβαρό ζήτημα της εγκατάλειψης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αντιμετωπίζεται με πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμού, τσιπαρίσματος και περιθάλψεως από τον Οκτώβριο του 2017.

 

Επιπλέον ο Δήμος Βέλου Βόχας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος προχώρησε σε καταρχήν συμφωνία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), που καλύπτει τις ανάγκες 19 Δήμων της Αττικής.

 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο στο Ζευγολατιό μεταξύ του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου, της Προέδρου του ΝΠΔΔ “ΑΝΕΛΙΞΗ” και υπεύθυνης Δημ. Συμβούλου Μαρίας Καλλίρης με την αντιπροσωπεία του διαδημοτικού φορέα με επικεφαλή τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, τον Υπεύθυνο του ΔΙΚΕΠΑΖ Μιχάλη Ευθυμιάδη και τον Γενικό Γραμματέα του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργο Κατσαντώνη.

 

Συναποφασίστηκε να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που θα καταστήσουν καλύτερη ποιοτικά, υγιέστερη και ασφαλέστερη τη ζωή και την ύπαρξη για τα αδέσποτα συντροφιάς.

 

Ο Πρόεδρος κ. Γουρδομιχάλης πρότεινε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της εγκατάλειψης και της περίθαλψης, υπόθεση πολύ σημαντική, η οποία αντιμετωπίζεται, με πολύ υπεύθυνο και επιστημονικό τρόπο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ.

 

Ο Δήμαρχος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την βελτίωση της εικόνας των τετράποδων φίλων μας στην περιοχή του Δήμου και τόνισε ότι άμεσα θα θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία με έναν τέτοιο διαδημοτικό φορέα υψηλής εμπειρίας και αποτελεσματικότητας.

 

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με τη βεβαιότητα ότι σύντομα τα αδέσποτα θα τεθούν στην ακόμα εντονότερη φροντίδα του Δήμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ