Περιοχή της Κορινθίας που υδρεύεται με βρόμικο και ακατάλληλο νερό προς πόση

120

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του: «Πολύ σοβαρά προβλήματα προέκυψαν, για μια ακόμα φορά, στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Κιάτου και των Τοπικών Κοινοτήτων, με αποτέλεσμα η Τοπική Κοινότητα Μουλκίου να υδρεύεται με νερό από τα πηγάδια, βρόμικο και ακατάλληλο προς πόσηάλλες σε Τοπικές Κοινότητες στερούνται παντελώς νερού, όπως η Τ.Κ. Πασίου κ.λ.π.

Η ΔΕΥΑ  έβγαλε ανακοίνωση στη Τοπική Κοινότητα Μουλκίου και ενημερώνει τους Δημότες ότι το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση.

Να σημειώσω εδώ, και το υπογραμμίζω, ότι είναι μάλλον η πρώτη φορά  που η ΔΕΥΑ ενημερώνει τους Δημότες ότι το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση, και τούτο επειδή, κατά τη γνώμη μου,  είναι σε εξέλιξη δικαστική έρευνα  για τη ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι Δημότες του Δήμου Σικυωνίων.

Να υπενθυμίσω ότι μέχρι σήμερα στις ελάχιστες ανακοινώσεις του ο Δήμος Σικυωνίων και η ΔΕΥΑ,  στον ηλεκτρονικό πίνακα, ενημέρωναν ότι το νερό είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση, χωρίς να διευκρινίζουν αν είναι κατάλληλο για πόση, για μαγειρέματα, για όλη τη διατροφική αλυσίδα.

Με λίγα λόγια τόσα χρόνια οι δημότες της πόλης του Κιάτου και των Τοπικών Κοινοτήτων που  κατανάλωναν  νερό από τα πηγάδια, ήταν κατάλληλο  για οικιακή χρήση, για μαγειρέματα, για όλη την διατροφική αλυσίδα;

Προς ενημέρωση την  12-7-2017 είχα στείλει το παρακάτω κείμενο στη ΔΕΥΑ,  χωρίς να πάρω καμία απάντηση μέχρι σήμερα.

«1]  Από   1-3-2017 μέχρι σήμερα, από ποιες Δημοτικές και ιδιωτικές γεωτρήσεις υδρεύεται η πόλη του Κιάτου και οι Τοπικές Κοινότητες Μουλκίου- Πασίου- Κάτω Διμηνιού.

2] Να με ενημερώσετε αν έχουν γίνει οι ανάλογες αναλύσεις όσον αφορά τη ποιότητα του νερού καθώς και τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

3] Τέλος να μου απαντήσετε στο προ μηνός αίτημά μου και να μου χορηγήσετε τα στοιχεία που σας ζήτησα και έχουν σχέση με τον ισολογισμό-απολογισμό της ΔΕΥΑ για το έτος 2016, καθώς και την τελευταία απόφαση που αφορούσε τα τιμολόγια του νερού, για όλο τον Δήμο Σικυωνίων.»

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κανένας από τη Δημοτική αρχήδε μπορεί να κάνει προεκλογικά παιχνίδια με  την υγεία των Δημοτών και κυρίως των παιδιών.

Ο επικεφαλής και συνολικά η Δημοτική αρχή , δεν μπορούν πλέον να κοροϊδεύουν τους Δημότες μας, ότι θα πίνουν καθαρό νερό σε [2] μήνες

Πέρασαν [48] δίμηνα και ακόμα ακατάλληλο προς πόση νερό, προερχόμενο από τα πηγάδια, διοχετεύει  η ΔΕΥΑ στα δίκτυα ύδρευσης».

korinthiannews.gr
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ