Περιφέρεια Πελοποννήσου: Να αποδώσουν οι Δήμοι το 25% των εσόδων από τις λαϊκές αγορές

1555
Óôéãìéüôõðï áðü ôïí ÐåéñáéÜ, ôçí Ôñßôç 4 Áõãïýóôïõ 2020. (EUROKINISSI/ÉÓÌÇÍÇ ÊÁÑËÇ)

Οι λαϊκές αγορές ήταν το ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη τηλεσύσκεψη της Παρασκευής 5 Αυγούστου που είχε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης – Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, καθώς και οι διευθυντές Διοικητικού – Οικονομικού, της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Όπως έκανε απόψε γνωστό η Περιφέρεια, μεταξύ άλλων, «όσον αφορά στην λειτουργία των λαϊκών αγορών, στη σημερινή σύσκεψη τονίστηκε ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ένα ποσοστό 25% εξ όσων εισπράττουν οι δήμοι από τις λαϊκές αγορές στην περιοχή ευθύνης τους θα πρέπει να αποδίδεται στην Περιφέρεια. Διευκρινίστηκε δε ότι αυτό δεν συνεπάγεται αύξηση των τελών που καταβάλουν οι παραγωγοί και εν γένει όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.

Ακόμα επισημάνθηκε ότι για την διεκπεραίωση του συγκεκριμένου θέματος επιφορτίζονται οι διευθυντές των αρμόδιων υπηρεσιών στις Π.Ε. της Περιφέρειας, ενώ εκφράστηκε η βεβαιότητα για την καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των δήμων πάνω στο εν λόγω ζήτημα. Τονίστηκε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση που οι δήμοι δεν αποδώσουν το εν λόγω ποσοστό που καθορίζει ο νόμος, η σχετική οφειλή θα βεβαιώνεται στην οικεία ΔΟΥ.»