Περιφέρεια Πελοποννήσου -Tο 2018 η Κορινθία θα είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο…!!! όπου ακούς πολλά κεράσια…φωτό

102

Σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την Κορινθία θα υλοποιηθούν εντός του 2018.

Εγκρίθηκαν τα έργα βελτίωσης των γηπέδων Ροζενών, Συνοικισμού Κορίνθου και Λουτρακίου και η συντήρηση της επαρχιακής οδού Λουτρακίου-Περαχώρας
Πρόκειται για τα έργα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου Ροζενών, του γηπέδου του Συνοικισμού Κορίνθου, και του γηπέδου Λουτρακίου, καθώς επίσης εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Λουτρακίου για το έργο της βελτίωσης και συντήρησης της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας

Eγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση – Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου-Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι) προϋπολογισμού 1.000.000€.

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων, του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, του Περιφερειακού Ταμείου για το έργο προστασία κολυμβητικών περιοχών από πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μηκος των ακτών Λουτρακίου, Σχίνου και Λίμνης Βουλιαγμένης μέσω προμήθειας και τοποθέτησης προστατευτικού πλωτού διχτυωτού συστήματος για δέκα έτη. Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγραμματικής  σύμβασης συνολικού ποσού θα προέρχεται από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γ. Γκιώνης ήταν παρών στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη  για την από κοινού αντιμετώπιση των ζητημάτων.

Εγκρίθηκε η  4η τροποποίηση του ενταγμένου έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Κορινθίας, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό και την πίστωση στο έργο συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου περιοχής Ισθμού κατά 434.000.000 ευρώ διαμορφώνοντας το ποσό συνολικά στις 940.000.000 ευρώ.

Επίσης αυξήθηκε ο προϋπολογισμός και η πίστωση του έργου (Προσωρινά μέτρα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας Σχίνος – Αλεποχώρι κατά 155.868,25 ευρώ, διαμορφώνοντας τον προϋπολογισμό στο ποσό συνολικά των 365.868,25 ευρώ.

Εγκρίθηκε η 1η τροποποίηση κατανομής πιστώσεων του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Π.Ε. Κορινθίας όπως παρακάτω:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού και λοιπού εξοπλισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Κ. Ευρωστίνης – Ροζενών με προϋπολογισμό και πίστωση 181.500.000 ευρώ
  • Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού και λοιπού εξοπλισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου Συνοικισμού Δ. Κορινθίων με πίστωση 234.769,20 ευρώ
  • Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού και λοιπού εξοπλισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Λουτρακίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων με πίστωση 83.730,80 ευρώ

Σε ότι αφορά το γήπεδο του Ολυμπιακού Λουτρακίου η αύξηση των πιστώσεων για  την ολοκλήρωση του έργου θα γίνει από τις εκπτώσεις των άλλων έργων.

Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος Ιδίων Πόρων της Π.Ε. Κορινθίας έτους 2018 ως εξής:

  • Αύξηση του προϋπολογισμού και κατά 30.000,00 ευρώ του έργου αντιπλημμυρική προστασία χειμάρρου Ξηριά στην Τ.Κ. Σολομού συνολικής πίστωσης 60.000,00 ευρώ
  • Αύξηση του προϋπολογισμού κατά 35.500,00 ευρώ του έργου αποκατάσταση βλάβης Επ. Ο. Δικτύου στην περιοχή της Τ.Κ. Καστανιάς συνολικής πίστωσης 70.000,00 ευρώ .
  • Αύξηση του προϋπολογισμού κατά 14.530,12 ευρώ του έργου συντήρηση αποθήκης Δακοκτονίας της Π.Ε. Κορινθίας συνολικής πίστωσης 70.000,00 ευρώ
  • Ένταξη ως νέου έργου με τίτλο «Αγροτικός Εξηλεκτρισμός 2018 με προϋπολογισμό και πίστωση 50.000 ευρώ.
  • Ένταξη νέου έργου με τίτλο «Προμήθεια αλατιού για τη χειμερινή περίοδο 2018-2019 με προϋπολογισμό και πίστωση 30.000,00 ευρώ.
  • Ένταξη νέου έργου με τίτλο «Προμήθεια συσκευασμένου ψυχρού ασφαλτομίγματος» με προϋπολογισμό και πίστωση 53.500,00 ευρώ.
  • Ένταξη νέου έργου με τίτλο «Προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο της Τ.Κ. Ρίζας Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» με προϋπολογισμό και πίστωση 6.000,00 ευρώ.
  • Ένταξη νέου έργου με τίτλο «Διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στην είσοδο της Τ.Κ. Καστανιάς του Δήμου Σικυωνίων» με προϋπολογισμό και πίστωση 20.000,00 ευρώ.

Τέλος εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση της  Π.Ε Κορινθίας και της Πελοπόννησος Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, για την υλοποίηση του έργου «Συνδυασμένες δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αναζωογόνησης των τοπικών κοινωνιών».

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης και προαγωγής του πολιτισμού, του αθλητισμού, των γραμμάτων, των τεχνών, της ανάπτυξης του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, της ανάδειξης τοπικών προϊόντων και της συμβολής τους στην προαγωγή της υγιεινής διατροφής ως μέσο προάσπισης της υγείας και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η Κορινθία συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς την ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδιασμού και των στοχευμένων έργων και δράσεων με καθημερινή προσπάθεια υλοποίησης των έργων, που στόχο έχουν την ανάπτυξη των περιοχών μας και την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ