Περιφερειακό Πελοποννήσου- Ένταση, διακοπές και καυγάδες επί 2,5 ώρες…δεν τους ενδιαφέρει τίποτα μόνο η εξουσία

1269

Επί δυόμισι ώρες συζητούσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου,  για τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια με αφορμή θέμα για την μεταφορά των μαθητών στην Μεσσηνία,  που είχε έρθει με υπογραφές Περιφερειακών Συμβούλων της μειοψηφίας και εισηγήθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας.

Σε πολλά σημεία όμως της συζήτησης μόνο για την μεταφορά δεν έλεγαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση, κόντρες, «μπηχτές» και αιχμές και να διακοπεί η συνεδρίαση δύο φορές, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στην συνεδρίαση παρευρίσκοντο και εκπρόσωποι των οδηγών ταξί.

Ο κ. Τσικούρης από τη Μεσσηνία που πήρε το λόγο ανέφερε πως στερούνται το δικαίωμα να ζήσουν και αυτοί και μίλησε για τα προβλήματα που έχουν, αφού δεν έχουν ανοιχθεί οι προσφορές τους. Από πλευράς της μειοψηφίας τονίστηκε πως θα πρέπει τα νήπια και τα προνήπια να μεταφέρονται με ταξί, να υπάρξει αναπροσαρμογή στις τιμές των καυσίμων, να επιχορηγηθούν με μεγαλύτερο ποσό οι γονείς για την μεταφορά των παιδιών τους, να καταργηθούν οι έδρες.

Τα παραπάνω ήταν και η απόφαση που ελήφθη τελικά στη συνεδρίαση με τις ψήφους της μειοψηφίας, αφού η περιφερειακή αρχή ψήφισε «λευκό». Μάλιστα ο κ. Νίκας σημείωσε πως δεν μπορεί κάποιοι να δηλώνουν πιο ευαίσθητοι για τα παιδιά και ανέφερε πως θα κινηθούν στα όρια της νομιμότητας, ώστε να λυθούν τα αντικειμενικά προβλήματα που παρουσιάζονται.

Επίσης επεσήμανε πως θα ζητούν την άποψη της νομικής υπηρεσίας, ενώ θα αποφασίζει η 16μελής επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό. Να σημειώσουμε πως για μία ακόμα φορά προκλήθηκε ένταση, κάτι που είναι πλέον σύνηθες στις συνεδριάσεις του συμβουλίου, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές ένθεν και εκείθεν που «άναψαν φωτιές» και οδήγησαν στις δύο διακοπές.

Πηγή: http://www.drt915.gr