Περιφερειακό Συμβούλιο | Πρόεδρος ο Σκαντζός – Οι αιχμές Τατούλη -η στήριξη Νίκα και η πρώτη κόντρα με Νικολάκου

64

Το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, με προεδρεύοντα τον κ. Αναστασόπουλο, ο οποίος είναι ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του κ. Νίκα.

Ο κ. Αναστασόπουλος ανέγνωσε τη σχετική νομοθεσία για την εκλογή του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην τοποθέτησή του είπε: «Με τα λευκά τραπεζομάντηλα, είμαστε σαν γάμο! Εύχομαι να έχουμε μια καλή υπερτετραετία. Προτείνουμε ομόφωνα ως παράταξη προς το σώμα, να είναι Πρόεδρος ο κ. Μανόλης Σκαντζός, από την Αρκαδία. Είναι πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Είναι ο μοναδικό υποψήφιος από εμάς».

Ο κ. Σκαντζός ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΤΖΟ

Ο Πέτρος Τατούλης, κατά την τοποθέτησή του, είπε: «Θα ήθελα να ευχηθώ το νέο περιφερειακό συμβούλιο να έχει μια εποικοδομητική στάση απέναντι στα μεγάλα ζητήματα και στα μεγάλα προβλήματα, με υπευθυνότητα και συνέναιση. Εμείς θεωρούμε ότι η επιλογή του Προέδρου αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που δυσχεράνει την ύπαρξη ενός ισορροπημένου κλίματος. Δεν κάνω κανένα χαρακτηρισμό, είναι η πολιτική μας θέση. Για Αντιπρόεδρο προτείνουμε τον κ. Απόστολο Γκούνη.»

ΣΤΗΡΙΞΕ ΣΚΑΝΤΖΟ Ο ΝΙΚΑΣ

Αμέσως, ο κ. Νίκας ζήτησε το λόγο και είπε: Ο κ. Σκαντζός έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στον κοινωνικό και πολιτικό τομέα, αποτελεί τιμή για την παράταξή μας ότι συμπεριλαμβάνεται στους κόλπους μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Την πρόταση της Νέας Πελοποννήσου για την Αντιπροεδρία και την πρόταση για τη θέση του Γραμματέα θα την ψηφήσουμε κι αυτό αποτελεί μία πρώτη κίνηση για συναίνεση και συνεργασία.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ  ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Από την πλευρά του κ. Δέδες είπε: «Εύχομαι καλή επιτυχία και θεωρώ ότι μέσα από τη δημιουργική κριτική μπορούν να υπάρχουν συναινέσεις που απαιτούνται για να δημιουργηθούν οι όροι μιας πολιτικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Χωλαίνει η νομοθεσία και θα εκφραστούμε στην πορεία για τα θέματα αυτά.

Εμείς θα ψηφίσουμε τον προτεινόμενο Πρόεδρο και τον προτεινόμενο Αντιπρόεδρο και για τη θέση του Γραμματέα προτείνουμε τον Γιώργο Ράλλη.»

Η ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ ΓΙΑ ΣΚΑΝΤΖΟ

Κατά την ψηφοφορία, ψήφισαν ναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του Παναγιώτη Νίκα, καθώς και οι σύμβουλοι της παράταξης Δέδε και Μπουντρούκα.

«Όχι» ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη

«Παρών» ψήφισε ο κ. Τζεμπετζής.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις Γόντικα, Πετράκου και Κάτσαρη.

Απούσα ήταν η Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Σκαντζός με 26 θετικές ψήφους.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΓΚΟΥΝΗ

Κατά την ψηφοφορία, ψήφισαν ναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Νίκα, Τατούλη, Δέδε και Μπουντρούκα.

«Παρών» ψήφισε ο κ. Τζεμπετζής.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις Γόντικα, Πετράκου και Κάτσαρη.

Απούσα ήταν η Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Νέος Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Γκούνης με 44 θετικές ψήφους.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΛΛΗ

Κατά την ψηφοφορία, ψήφισαν ναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Νίκα, Τατούλη, Δέδε και Μπουντρούκα.

«Παρών» ψήφισε ο κ. Τζεμπετζής.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις Γόντικα, Πετράκου και Κάτσαρη.

Απούσα ήταν η Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Νέος Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Ράλλης με 44 θετικές ψήφους.

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΚΑΝΤΖΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΉ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Μετά την εκλογή του, ο κ. Σκαντζός είπε: «Εύχομαι μια δημιουργική θητεία, έχουμε να υπάρξουν συνεργασίες για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους πόθους των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, τους συναδέλφους μου της παράταξης που με ψήφισαν. Ευχαριστώ τις παρατάξεις του κ. Δέδε και του κ. Μπουντρούκα. Στους συναδέλφους που δεν με τίμησαν, θα τους πω ότι θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι θα εργαστώ μαζί με το υπόλοιπο Προεδρείο να λειτουργήσουμε  σωστά και εποικοδομητικά.

Το πρώτο μας μέλημα είναι να δώσουμε κύρος στο περιφερειακό συμβούλιο, κύρος σημαίνει αίσθηση του πολίτη ότι είμαστε εδώ για αυτούς, αυτό δυστυχώς και οι ευθύνες είναι συνολικές, η εικόνα του περιφερειακού συμβουλίου, δεν ήταν η καλύτερη. Αυτό ήταν κοινώς παραδεκτό.»

Στο σημείο εκείνη αντέδρασε η Ντίνα Νικολάκου που είπε προς το νέο Πρόεδρο ότι ξεκινά διχαστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία προσωρινή ένταση.

Στη συνέχεια, η παρεξήγηση λύθηκε και δεν δόθηκε συνέχεια.

Ο κ. Σκαντζός είπε ότι «για να δοθεί κύρος πρέπει να συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις.  Πρώτον, όλοι θα έχουν λόγο, θα διεξάγεται διάλογος διεξοδικός, θα προσπαθούμε να συναινούμε και θα σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούμε τον κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου, εκεί θα πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Τρίτον, η λειτουργία των υπηρεσιών που βοηθούν τις εργασίες του περιφερειακού συμβουλίου, εκεί πρέπει να γίνονται όλα τυπικά για να μην έχουμε προβλήματα.»

Ο νέος αντιπρόεδρος Απόστολος Γκούνης διαφώνησε με τον Πρόεδρο και είπε ότι «το προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο ήταν υψηλού επιπέδου με πολύ σοβαρέ αποφάσεις. Είχαμε Περιφερειάρχη, έναν πρώην Υπουργό και σήμερα έχουμε την τιμή να τον έχουμε μαζί μας στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου. Στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα του κανονισμού και να το τηρήσουμε.»

Ο νέος γραμματέας Γιώργος Ράλλης ευχήθηκε «να έχουμε καλή θητεία, καλή συνεργασία και το επόμενο που θέλω να ζητήσω και το ίδιο να ευχηθείτε και σε μένα».

πηγή-.kalimera-arkadia.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ