Π,Λαμπρινός”είμαστε λαϊκιστές κύριε Καλλίρη γιατί ζητήσαμε τη μείωση των τελών προς όφελος των δημοτών”

127
Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΉΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Π. ΚΑΛΛΙΡΗ
Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες πρόσφατα συζητήθηκε στο Δ.Σ. του δήμου κορινθίων η ψήφιση του προϋπολογισμού 2021!!! Κατά τη συζήτηση υπήρξε ένα γεγονός μία ομιλία συγκεκριμένα, που θέλω να την μοιραστώ μαζί σας . Η παράταξή μας, Πνοή Δημιουργίας, δια μέσου του επικεφαλή της, κου Νίκου Σταυρελη ζήτησε στο σκέλος των εσόδων, τη μείωση των ανταποδοτικών τελών προς όφελος των δημοτών σε ποσοστό:
25% στην καθαριότητα και το φωτισμό!!!
50% στα νεκροταφεία!!!
40% στους κοινόχρηστους χώρους και
40% στις λαϊκές αγορές!! Ερχεται αρχηγός παράταξης, χωρίς ουσιαστικά να υποβάλει καμιά συγκεκριμένη πρόταση και μέσα σε 60″δευτερόλεπτα τι μας λέει:
” Οτι ψηφίζει τον προϋπολογισμό γιατί είναι ισοσκελισμένος και ότι εμείς, δηλαδή η παράταξή μας, είμαστε λαϊκιστές για αυτό που προτείναμε, δηλαδή την μείωση των τελών!!!
Η έννοια του λαϊκισμού σε όποια εκδοχή και να την δεις στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια (π.χ. στη διάδοση κάποιου θέματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα)…
Ο λαϊκισμός λοιπόν θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα καλλιεργώντας την αμφιβολία και την ανασφάλεια στους δημότες- πολίτες, αποσκοπώντας στην αυτοπροβολή αυτού που τον παράγει!!!
Αν εσείς φίλοι μου βλέπετε κάτι τέτοιο στις προτάσεις που καταθέσαμε ως ” Πνοή Δημιουργίας” πότε έχει δίκιο ο εν λόγω κύριος..
Όμως ο κύριος αυτός θα πρέπει να μας απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα!!
1ον Στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού έχουμε είσπραξη 6.000.000 € από τους δημότες μας,
Ναι ή Οχι;
Τι έχουμε επιστρέψει σ’ αυτούς;
2ον Στα τέλη νεκροταφείων έχουμε εισπράξει 1.000.000€ από τους δημότες μας;
Ναι ή Οχι;
Τι έχουμε επιστρέψει σ’ αυτούς;
3ον μέσα στο 2021 θα αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη, με αυτή την οικονομική πολιτική ; Ναι ή Οχι;
Περίπου στο 1.000.000 € τα υπολογίζουμε…
4ον Αυξήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα και από 28.467.000 σε 30.841.000€ περίπου… Δηλαδή μέσα σε ενάμιση χρόνο αυξήθηκαν κατά 2.467.000€
Ναι ή Όχι και γιατί; και
5ον Αν η πρόταση αυτή ερχόταν από τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο για μείωση τιμολογίων στα τέλη θα την ψηφίσατε κύριε,
Ναι ή Οχι;
Αυτά είναι τα ερωτήματα πού ο συγκεκριμένος κύριος πρέπει να απαντήσει!!
Γιατί λοιπόν είμαστε λαϊκιστές κύριε, γιατί προτείναμε κάτι που είχαμε πει και είχαμε εκθέσει και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα στις εκλογές του 2019 !!!
Γιατί είμαστε λαϊκιστές κύριε επειδή το ίδιο είχαμε ζητήσει κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού το 2020!! Θυμάστε τι μας είχε πει τότε ο κύριος δήμαρχος,
” ότι μειώσεις θα δούμε την επόμενη χρονιά”!!!
Τις είδατε πουθενά τις μειώσεις αυτές κύριε;
Λαϊκισμός ξέρετε πότε θα προκύψει, όταν την τελευταία χρόνια στο άρπα-κόλλα,θα φέρει τις μειώσεις αυτές, για τα μάτια του κόσμου για να ξεγελάσει και να πάρει την ψήφο των δημοτών, αυτός είναι λαϊκισμός σ’ όλο το μεγαλείο και αυτόν το λαϊκισμό εσείς απροκάλυπτα εξυπηρέτησατε ως ” Δύναμη Εξέλιξης ????? ” σε αυτή τη συζήτηση!!!
Αγαπητοί φίλες και φίλοι
Συγνώμη αν σας κούρασα έπρεπε να το βγάλω από μέσα μου!!!
Καλό μεσημέρι σε όλους σας!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ