Πλωτά-αμφίβια αμαξίδια και καινούργιοι Διάδρομοι πρόσβασης στις παραλίες του Δ.Κορινθίων- φωτο

528

Πλωτά-αμφίβια αμαξίδια και καινούργιοι Διάδρομοι πρόσβασης στις παραλίες του Δ.Κορινθίων
τοποθετήθηκαν την Τετάρτη 25 Μάϊου.
Σε πρώτη φάση τοποθετήθηκαν στις παραλίες του Λεχαίου , της Αλμυρής και του Κόρφου
και το Σάββατο θα τοποθετηθούν όπως και πέρσι στην κεντρική παραλία της Κορίνθου
Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Τιμολέων Πιέτρης
ανακοινώνοντας αυτή την πρωτοβουλία δήλωσε μέσα από τα Social Media.

Σήμερα είναι από τις μέρες που χαίρομαι πολύ με την ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση!

Γιατί δίνουμε την δυνατότητα πλέον σε όλα τα μέρη του δήμου μας το καλοκαίρι να απολαύσουν το μπάνιο τους με ασφαλεια ΟΛΟΙ !
Διότι η χαλάρωση και η καλοπέραση τους καλοκαιρινούς μήνες είναι δικαίωμα για όλους μας !
Όλοι είμαστε ίσοι και όλους τους σεβόμαστε στον Δήμο Κορινθίων , τόσο τους μόνιμους κατοίκους μας όσο και τους επισκέπτες μας !
Άλλωστε το σύνθημα μας με τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο , είναι Δήμος για όλους !
Τοποθετήσαμε σήμερα λοιπόν στην παραλία του Λεχαίου , της Αλμυρής και του Κορφου και το Σάββατο θα τοποθετήσουμε όπως και πέρσι στην κεντρική παραλία της πόλης μας καλάμια , πλωτά-αμφίβια αμαξίδια και καινούργιους Διαδρόμους πρόσβασης στις παραλίες !
Συγκεκριμένα τοποθετήσαμε καινούργιους διάδρομους πρόσβασης και καινούργια πλωτά-αμφίβια αμαξίδια σε αυτές τις τέσσερις παραλίες για την πρόσβαση στην θάλασσα εμποδιζομένων ατόμων, ατόμων με κινητικά προβλήματα καθώς και μη ή μερικώς αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων.
Ο διάδρομος είναι κατάλληλος για περπάτημα, ακόμη και με γυμνά πόδια, είναι ενιαίος χωρίς διάκενα και χωρίς δημιουργία ανισοσταθμιών και δεν αλλοιώνεται από το θαλασσινό νερό, τις ακραίες θερμοκρασίες και την ηλιακή ακτινοβολία.
Το πλωτό αναπηρικό αμαξίδιο παρέχει ευκολία πρόσβασης στην παραλία, αλλά και την δυνατότητα κίνησης στο νερό, έχει εργονομική κατασκευή από αλουμίνιο και στρογγυλευμένες άκρες, για την αποφυγή ατυχημάτων.
Επιπλέον φέρει τρεις φουσκωτούς τροχούς κύλισης, κατασκευασμένους από ελαστικό υλικό έτσι ώστε να παρέχουν σταθερότητα μέσα στο νερό, να απορροφούν τους κραδασμούς και να εξομαλύνουν τις δυσχέρειες από τυχόν ανωμαλίες του εδάφους και να διαθέτει λαβές έλκυσης. Το ύφασμα κατασκευή είναι ανθεκτικό στην ακτινοβολία UV,διάτρητο και να στεγνώνει γρήγορα.
Σύντομα θα υπάρξει και ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης των αμαξιδίων απο τους δημότες και επισκέπτες , μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες μας για τις παραλίες φέτος !
Συνεχίζουμε με αγάπη όραμα και σχέδιο το έργο μας , βάζοντας κάθε μέρα ένα λιθαράκι για τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας , με στοχευμένες κινήσεις υποδομών και προβολής !
Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες του Δήμου για την αποτελεσματική μας συνεργασία που πάντα είναι δίπλα στο έργο μας!