Πνιγμός 6χρονης στη Κόρινθο: Σπαράζει η μητέρα – «Γιατί το έκανε στο παιδάκι μου και όχι σε μένα»

873

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει τις συνθήκες θανάτου της 6χρονης Αμέλιας στην Κόρινθο. Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του κοριτσιού με τη μητέρα να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Κορίνθου και όλη η Ελλάδα από τον χαμό της 6χρονης Αμέλιας η οποία πνίγηκε στη θάλασσα, ενώ ο πατέρας της την είχε αφήσει μόνη της με αποτέλεσμα να την βρει «μπλε» ψαροντουφεκάς της περιοχής.

Η κηδεία της 6χρονης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου σε κλίμα οδύνης στην Αλβανία ενώ η μητέρα της αποφάσισε να μείνει μόνιμα εκεί καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να την κρατάει πλέον στην Ελλάδα.

Τα λόγια της έξω από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Κορίνθου όπου αναγνώρισε το παιδί της ήταν σπαρακτικά δείχνοντας τον πόνο της μάνας, η οποία δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι έχει χάσει τη μικρή της κόρη. Ωστόσο οι φράσεις της δείχνουν ότι λίγο πριν το τραγικό περιστατικό ίσως είχε προηγηθεί κάτι, το οποίο δημιουργεί ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν για να δοθεί λύση στο μυστήριο.

Για το τραγικό περιστατικό μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 φίλη της μητέρας η οποία ανέφερε: «Έλεγε πάρα πολλά, ότι δεν ήταν καλά μαζί του, ότι δεν περίμενε να το κάνει αυτό, ότι καθότανε και έπινε. Την προηγούμενη ημέρα είχαν πάει σε μια βάφτιση και καθόταν και έπινε. Ήταν σε άθλια κατάσταση. Της δώσανε ηρεμιστικά και δεν την είχαν πιάσει. Έλεγε γιατί το παιδάκι μου… Τι έφταιξε το παιδάκι μου. Γιατί το έκανε στο παιδάκι μου και δεν το έκανε σε μένα. Έφυγε ένα αγγελούδι, ας βοηθήσουμε τη μητέρα. Πρέπει να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν εκεί πέρα στο χωριό. Ότι έχει περάσει άθλιες καταστάσεις. Ότι έτρωγε ξύλο. Δεν είχε ούτε ρεύμα. Το γάλα του παιδιού πήγαινε και το ζέσταινε στη γειτόνισσα».

Ανέβαζε την 6χρονη στη μηχανή χωρίς κράνος

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σχολίασε βαθμό αντίληψης του πατέρα της 6χρονης, ο οποίος δεν βούτηξε να σώσει την κόρη του ενώ πνιγόταν επειδή είχε άσθμα, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ανέβαζε το παιδί στη μηχανή του χωρίς κράνος!

«Μπορεί να γίνω κακός σε κάποιους που ακούνε, γιατί το κάνουν πολλοί, αλλά αυτή η ενέργεια χαρακτηρίζεται από ευήθεια», είπε ο κ. Καλλιακμάνης, επισημαίνοντας ότι ένα 6χρονο παιδί δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, δεν ξέρει καν πώς να κρατηθεί πάνω σε μια μηχανή, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εξήγησε ότι η προσωπικότητα του κατηγορουμένου, έχει μεγάλη σημασία και συνεκτιμάται μαζί με τα ευρήματα και τις μαρτυρίες μιας υπόθεσης.

«Υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από ευήθεια εκεί δεν μπορεί να βρεις άκρη ή δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό τους, για ποιο λόγο λειτούργησαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Ο ψαροντουφεκάς «καίει» τον πατέρα της 6χρονης – «Τον θυμάμαι σχετικά ψύχραιμο»

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένα 6χρονο κορίτσι έχασε έτσι άδικα τη ζωή του, όταν πνίγηκε στη θάλασσα από αμέλεια του πατέρα της, ο οποίος ήταν εκεί και δε βούτηξε να τη σώσει, επικαλούμενος πρόβλημα άσθματος.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπούνας, ο οποίος ήταν εκείνος που ανέσυρε το άτυχο κοριτσάκι από τη θάλασσα και είδε πρώτος τον αδιάφορο πατέρα που έφτανε στην αστυνομία με τη συνοδεία αστυνομικών.

Ο κ. Μπούνας αντίκρισε την Αμέλια μπλε, ενώ τονίζει ότι η παραλία εξαιτίας του κακού καιρού δεν είχε εκείνη την ημέρα κόσμο.

«Όταν παρατήρησα το παιδί είδα ότι ήταν νεκρό, σε μια βάρκα από κάτω, και το έβγαλα έξω. Το παιδί ήταν μπλε στο πρόσωπο, έβγαζε νερό και φαγητό από το στόμα», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε δε «Φώναξα τη γυναίκα μου λέγοντας ότι ‘είναι ένα παιδί νεκρό’», ενώ δήλωσε ότι κάλεσε την αστυνομία, ενώ αντίκρισε τον 42χρονο πατέρα όταν έφτασε ταυτόχρονα στην παραλία συνοδεία ενός αστυνομικού.

Μάλιστα επισήμανε ότι «Μετά από 5 λεπτά ήρθε η αστυνομία. Ακριβώς από πίσω του ερχόταν και ο πατέρας. Δεν ξέρω αν είχε πάει εκείνος σε αυτούς ή τον είχαν βρει οι αστυνομικοί. Στις 15:07 έγινε η κλήση στην αστυνομία και ακολούθως ήρθε και το Λιμενικό».

Στο τέλος ο ψαροντουφεκάς «καίει» τον πατέρα υποστηρίζοντας πως όταν αντίκρισε το νεκρό σώμα της κόρης του ήταν «σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος» ενώ τον θυμάται αμυδρά να λέει στον αστυνομικό «Πες μου ότι το παιδί μου είναι ζωντανό».

Επιμένει για εγκληματική ενέργεια του πατέρα ο Μπαλάσκας

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στην Κόρινθο, με τον πνιγμό της 6χρονης μπροστά στα μάτια του πατέρα της.

Ο συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε στο MEGA για την αντίδραση του πατέρα: «Υπάρχει ο λεγόμενος πανικός του γονέα. όταν ο γονέας και ο κάθε γονέας που αγαπάει το παιδί του, βλέπει το παιδί του να είναι σε άμεσο κίνδυνο δεν υπολογίζει τίποτα. Είναι πράγματα που καταδειχθούν στην προανάκριση και τελικά θα δούμε τι συνέβη».

Πρόσθεσε δε πως, «δεν κολλάνε τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί για τον πνιγμό του 6χρονου, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για το αν πρόκειται για ατύχημα.

 πηγή-newsbomb.gr