ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ”

71

ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ

ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 40% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου και στο ανάλογο θέμα περί καθορισμού δημοτικών τελών , ως παράταξη, ζητήσαμε την μείωση των δημοτικών τελών για τους πωλητές λαϊκών αγορών σε όλο το Δήμο σε ποσοστό 40%, όπως είχαμε προτείνει προεκλογικά.
Ο λόγος απλός.
Τα δημοτικά τέλη είναι πλεονασματικά.
Επιπλέον ζητήσαμε η είσπραξη των αναλογούντων τελών να γίνεται από υπάλληλο του Δήμου σε ημερήσια βάση, για την διευκόλυνση των πωλητών αγροτών και εμπόρων, αλλά και για να μη δημιουργούνται οφειλές στο Δήμο από την αδυναμία καταβολής των συγκεντρωτικών ποσών μηνός ή τριμήνου.
Η πρότασή μας αυτή ψηφίστηκε μόνο από την παράταξή μας.
Οι λοιπές παρατάξεις ενέκριναν την εισήγηση της Υπηρεσίας για καθορισμό τελών στα ίδια επίπεδα με τη περσινή σαιζόν.

ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 50% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου και στο ανάλογο θέμα περί καθορισμού δημοτικών τελών , ως παράταξη, ζητήσαμε την μείωση των δημοτικών τελών και δικαιωμάτων νεκροταφείων σε όλο το Δήμο σε ποσοστό 50%, όπως είχαμε προτείνει προεκλογικά.
Ο λόγος απλός.
Πέραν του γεγονότος ότι τα δημοτικά τέλη του Δήμου Κορινθίων είναι από τα πιο υψηλά, στο ταμειακό απόθεμα των ανταποδοτικών τελών νεκροταφείου για το έτος 2020, σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία, υπάρχει ποσόν 1.231.000 € επί συνόλου εσόδων 1.965.000 € (δηλαδή 62%). Το ποσόν αυτό αποδεικνύει ότι ο Δήμος αδυνατεί να απορροφήσει πιστώσεις από τα χρήματα των δημοτών.
Η πρότασή μας αυτή ψηφίστηκε μόνο από την παράταξή μας.
Οι λοιπές παρατάξεις ενέκριναν την εισήγηση της Υπηρεσίας για καθορισμό τελών στα ίδια επίπεδα με τη περσινή σαιζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ